Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RHB Home & Living opent nieuwe locatie

Bregitte Driessen: "Ik ben geen planner, handel vooral intuïtief”

Zo’n veertien jaar geleden begon Bregitte Driessen samen met haar man een bedrijf in meubels van steigerhout: RHB Home & Living. Na 1,5 maand hard gewerkt te hebben, is het eindelijk zover. Deze maand werden de deuren van de nieuwe locatie aan de Winkelveldstraat 22C in Venlo geopend.

Bij binnenkomst verwacht je een grote loods. Niet bij RHB Home & Living, daar kom je terecht in een sfeervolle entree, met koffiecorner. Vervolgens in een mooi ingerichte hal, waar de showroom zich bevindt. Bregitte lacht. “Ja, mensen komen met andere verwachtingen binnen. We kunnen als het moet een compleet huis inrichten”. Zo is ze tegenwoordig druk met het advies geven en inrichten van woonhuizen.


Bregitte Driessen.

Ondernemersgezin
Je zou die stap het begin van haar ondernemerscarrière kunnen noemen. Geheel onvoorbereid was ze niet. “Ik kom uit een ondernemersgezin en heb jarenlang de leiding gehad over zes filialen van een modezaak. Het zit ook in me, die ondernemingsdrang.”

Haar ouders runde altijd de in Venlo bekende horecagelegenheid De Brasserie, haar vader was lange tijd eigenaar van drankenhandel Casino en had voor die tijd een tankstation. Tegenwoordig runt hun zoon De Brasserie. “Als jong meisje hielp ik al mee, kreeg ik al een mentaliteit van aanpakken mee.”Leren door 'op je bek' te gaan
Voordat ze met RHB begon had ze diverse banen in loondienst. Het meest vormend was haar werk als filiaalleider van zes vestingen van modezaak Paddy, later Dhio. “Dat heb ik zo’n vijftien jaar gedaan. Ik gaf leiding aan zo’n dertig medewerkers. In die periode heb ik veel geleerd, door cursussen te volgen en ook meer dan eens op mijn bek gegaan. In de onderlinge communicatie, maar ook omdat ik te goed van vertrouwen ben. Soms gaat leidinggeven en het goed voor hebben met je mensen niet altijd samen.”

Nieuwe uitdaging
Toen het ruim tien jaar geleden wat minder ging in de modebranche besloot Driessen een nieuwe uitdaging te zoeken. Tegelijkertijd kwam haar man zonder werk te zitten. “We zijn toen met een Loods 5-achtig concept begonnen in Amsterdam, Duiven en Capelle aan de IJssel. Maar vanwege de afstanden besloten we na een tijd weer naar Venlo terug te keren waar we in een kleine ruimte zijn begonnen met meubels van steigerhout.”

Geen planner maar gevoelsmens
Dat product had ze leren kennen in de Randstad, waar het al redelijk populair was. “Je ziet dat de Randstad vaak wat voorligt op ons. En wij weer op de Duitsers.” Dat ze van start ging in een periode dat er zich een wereldwijde crisis aankondigde, deerde haar niet, zegt Driessen. “Ik ben geen planner, ben een gevoelsmens en handel vooral intuïtief. Zo ben ik ook met dit bedrijf begonnen. Alles zat al in mijn hoofd en daar ben ik mee aan de slag gegaan.” Met succes, zo blijkt 15 jaar later. Met de verhuizing naar onze nieuwe locatie kunnen we onze meubels nog beter laten zien.

Volgende stappen
Wat wordt de volgende stap in de ontwikkeling van RHB? “Zoals gezegd, ik ben geen planner. Maar wat we vooral belangrijk vinden is dat we onze klanten op een creatieve manier van dienst kunnen zijn. En dat die klanten steeds meer gaan ontdekken dat we meer dan alleen werkplaats zijn, maar dat we ook een volledige huis, kantoor, of groot project naar wens kunnen inrichten."
Bregitte sluit af: "Ik ben trots om mijn team die er mede voor gezorgd hebben dat de nieuwe locatie heel erg mooi is geworden."

Meer informatie:
RHB Home & Living
Winkelveldstraat 22c
5916 NX Venlo
0031 (0)77 390 35 42
[email protected]
www.steigerhout-venlo.nl