Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelindustrie positief gestemd

Uit cijfers van de Conjunctuurenquête van het CBS blijkt dat de meubelindustrie vrij positief gestemd is qua verwachte ontwikkelingen in het komende jaar. Ruim 31 procent van de ondernemers in de meubelindustrie verwacht een omzetgroei in het jaar 2022. Ook de buitenlandse omzet, personeelssterkte en investeringen laten per saldo een groei zien. De meubelindustrie bestaat uit Interieurbouwbedrijven, bedrijven in de bedrijfsmeubelindustrie, keukenmeubelindustrie, matrasindustrie en woonmeubelindustrie. Dat meldt Marktdata.nl.


Foto ter illustratie: Meubelen van Richmond Interiors.

Het CBS registreert per jaar het aandeel van bedrijven in de meubelindustrie dat het volgende jaar een omzetstijging, daling of een stabiele omzet verwacht. Onderstaand figuur toont de ontwikkelingen per jaar van de verwachtingen die men uitspreekt voor het desbetreffende jaar. Per saldo zijn er in de meeste jaren meer ondernemers die een omzetgroei verwachten dan een omzetdaling. Voor het jaar 2022 zijn de verwachtingen ook relatief positief. Ruim 31 procent van de ondernemers voorziet een omzetgroei. Slechts 8,1% verwacht een daling van de omzet. Een jaar eerder, toen de corona pandemie nog relatief jong was, heerste er meer onzekerheid onder de ondernemers. In het vierde kwartaal van 2020 verwachtte 28,1 procent ven de ondernemers in de meubelindustrie een omzetdaling in het jaar 2021.


Verwachte omzetontwikkeling bedrijven in de meubelindustrie per jaar (bron: CBS conjunctuurenquête).

De Conjunctuurenquête Nederland (COEN) kwartaalreeks van het CBS brengt voor het Nederlandse bedrijfsleven de belangrijkste conjunctuurrelevante ontwikkelingen op een representatieve manier in kaart, zowel op nationaal als regionaal niveau. COEN is opgezet als een aanvulling op de maandelijkse enquêtes die het CBS en EIB in Europees verband uitvoeren in de industrie, de detailhandel, de dienstensector en de bouw. De meeste ontwikkelingen die worden gemeten hebben betrekking op de afgelopen drie maanden en de komende drie maanden. Er zijn echter enkele onderwerpen waarbij er in het vierde kwartaal wordt gemeten hoe de verwachtingen van de ondernemers zijn voor het komende jaar. Het betreft de verwachte ontwikkeling van de omzet, buitenlandse omzet, personeelssterkte en investeringen. De volgende verwachte ontwikkelingen in de meubelindustrie zijn gemeten in het vierde kwartaal van 2021.

Verwachte ontwikkeling omzet meubelindustrie 2022

Gewogen procentuele verdeling van de verwachte ontwikkeling van de omzet in 2022 (bron: CBS).
 
31% van de ondernemers in de bedrijven in de meubelindustrie verwacht een omzetgroei in het jaar 2022. 8 Procent van de ondernemers voorziet een omzetdaling. Het saldo van de verwachte omzetontwikkeling in het volgend jaar komt uit op 23. Dit is het gewogen percentage ondernemers met een verwachte toename van de omzet minus het gewogen percentage ondernemers met een verwachte afname van de omzet in het volgende jaar. Vooral dit saldo geeft inzicht in de te verwachten ontwikkeling van de omzet in het komende jaar.

Verwachte ontwikkeling buitenlandse omzet bedrijven in de meubelindustrie 2022

Gewogen procentuele verdeling van de verwachte ontwikkeling van de buitenlandse omzet in 2022 (bron: CBS).

Bij de verwachte ontwikkeling van de buitenlandse omzet in de bedrijven in de meubelindustrie is het beeld ook positief. Bijna een kwart van de ondernemers verwacht een toename van de buitenlandse omzet. Slechts vijf procent voorziet een daling. Het saldo buitenlandse omzet voor het jaar 2022 bedraagt 18,9.

Verwachte ontwikkeling personeelssterkte bedrijven in de meubelindustrie 2022

Gewogen procentuele verdeling van de verwachte ontwikkeling van de personeelssterkte in 2022 (bron: CBS)

28 Procent van de ondernemers in de bedrijven in de meubelindustrie verwacht een toename van de personeelssterkte in het jaar 2022. 3 Procent van de ondernemers voorziet een daling. Het saldo van de personeelssterkte voor 2022 bedraagt 25,8.

Verwachte ontwikkeling investeringen bedrijven in de meubelindustrie 2022

Gewogen procentuele verdeling van de verwachte ontwikkeling van de investeringen in 2022 (bron: CBS).

29 Procent van de ondernemers in de bedrijven in de meubelindustrie verwacht een toename van de investeringen in het jaar 2022. 9 Procent van de ondernemers voorziet een afname van de investeringen. Het saldo van de verwachte ontwikkeling van investeringen in 2022 komt uit op 19,2.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo 
tel 0546 45 66 62
mob 06-24207401
[email protected]           
www.marktdata.nl   

Publicatiedatum: