'Circulaire producten zijn ook echt NeverEnding'

Als je aan het innoveren bent maak je aan de lopende band fouten. Bij het maken van meubelbedrijf NeverEnding Furniture, herbruikbare 3D geprinte meubelen gemaakt van afval, kost dit leren veel tijd en geld. Dat schrijft eigenaar Marc Van Der Heijden op zijn LinkedIn. "Dit is voor een circulaire ondernemer niet zo leuk. Veel prototypes maken die mislukt zijn en niet verkocht kunnen worden. Normaal worden deze mislukkelingen weggegooid en moet je betalen voor de verwerking en het transport hiervan. Maar dat hoeft bij de producten van NeverEnding Furniture niet meer."

Marc van der Heijden van Triboo (NeverEnding Furniture) en Erwin van Maaren van Nedcam. 

De eerste spraakmakende producten uit de collectie, circulaire plantenpotten in de vorm van tulpen en bonen worden al verkocht in de markt en zijn in productie. Echter alle mislukkelingen om te komen tot een perfecte plantenpot lagen nog rustig op een berg te wachten tot vandaag de dag.

Want voor de circulaire ondernemer zijn er ook leuke momenten aan het leren. Vandaag was zo’n dag. Alles weer kapot maken in de Crusher en opnieuw beginnen. Alle mislukkelingen werden vermalen tot granulaat om opnieuw circulaire plantenpotten te gaan maken. Zo zijn de circulaire producten ook echt NeverEnding. "Het mooie aan deze manier van werken is, geen afval en dat de grondstof in een andere vorm weer een functie kan krijgen in het leven van mensen. Zo veranderen we straks een boon in een tulp of in een narcis. Wat de klant maar wil. En de ondernemer hoeft geen nieuwe grondstof te kopen maar kan de grondstof gebruiken van de producten die hij al gemaakt heeft."

Meer informatie:
NeverEnding Furniture
www.triboo.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven