Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

INretail: 'Paniek slechte raadgever'

INretail vindt dat het kabinet vrijdag in haar coronapersconferentie intelligente besluiten moet aankondigen die echt helpen om besmettingsbronnen van corona aan te pakken. “Paniek is wat dat betreft een heel slechte raadgever. Er is rust nodig voor verstandige beslissingen en het is belangrijk dat maatregelen steun krijgen van de hele samenleving. Het coronabeleid moet  intelligent, effectief en werkbaar zijn voor iedereen.Draagvlak voor pandemiebestrijding
Winkels maken topprioriteit van veiligheid en doen vaak al meer dan nu verplicht is, zoals een ruimere norm voor aantal klanten in de winkel hanteren. In de belangrijkste weken van het jaar zorgen zij er voor dat consumenten hun feestdagen aankopen veilig en op tijd kunnen blijven doen. Met de coronamaatregelen die nu voor winkels gelden, blijft er draagvlak voor de manier waarop het kabinet de pandemie bestrijdt. Het kabinet moet aanstaande vrijdag daarom het bluswater richten op waar de brandt woedt en dat zijn niet de winkels. 

Kies rustig koopmoment
INretail roept consumenten op de rustige momenten van de dag en week te gebruiken voor het doen van aankopen. “Daarnaast roepen we iedereen op, ondernemers en ook klanten, zich strikt aan de basismaatregelen te houden: afstand houden, handen ontsmetten, mondmasker dragen etc.” Gemeenten nemen ook hun verantwoordelijkheid en treffen maatregelen om bezoekersstromen in de feestdagenperiode in goede banen te leiden op basis van evaluaties over het verloop vorig jaar.

Publicatiedatum: