Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Geef winkeliers één dag voor aanpassingen'

Winkelbedrijven kunnen vrij probleemloos de verplichte 1,5 meter afstand in hun winkels garanderen, maar geef ondernemers wel een dag om hier en daar een paar kleine aanpassingen te doen zoals het aanbrengen van looproutes en stickers. Dat zegt branchevereniging voor niet-essentiƫle winkels INretail in een reactie op het kabinetsbesluit om per woensdag 1,5 meter afstand houden te verplichten.INretail verduidelijkt dat winkelbedrijven zich veelal al aan het dringende advies houden voor klanten om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. De aanscherping van dat advies naar een verplichting betekent volgens de organisatie niet dat er een maximum komt aan het aantal klanten dat in een winkel mag zijn.

Ook de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) kan zich goed vinden in het advies en zag dat zijn leden zich alweer voorbereidden op de terugkeer van de afstandsmaatregel. Die koepelorganisatie raadt wel aan winkeliers aan om weer vast te houden aan een klant per vijf vierkante meter omdat dit simpeler te handhaven is.

Voorman Eus Peters van RND meent dat de kabinetsmaatregelen namelijk simpel en praktisch uitvoerbaar zouden moeten zijn. "Een coronatoegangsbewijs is dat niet, maar met 1,5 meter, mondkapjes, kuchschermen en een ontsmettingszuil kunnen we goed uit de voeten." Volgens Peters zijn ondernemers ook niet bang dat er op zeker moment weer minder mensen in de winkels mogen komen. "Ze geven vooral aan een lockdown te vrezen."

Bron: MSN Nieuws

Publicatiedatum: