Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethnicraft hult feestdagen in mahoniehouten mantel

Ethnicraft hult de feestdagen in een mahoniehouten mantel. De Objects Collection is een verzameling sculpturen en abstract vormgegeven gebruiksvoorwerpen waarmee je niet alleen onder de kerstboom een statement maakt, maar ook de rest van het jaar de monden laat openvallen. Van decoratieve sculpturen, kunstige schalen tot architecturale parels op zakformaat. Ethnicraft reikt een stijlvol alternatief aan voor de traditionele groen-rode kerstgekte.



House & Cities collection
In de Cities Collection zien we de interpretatie van de Libanese kunstenaar en ontwerper Carlo Massoud van iconische gebouwen wereldwijd. De reeks – origineel in marmer uitvoering – werd in een jasje van diepbruin mahonie gestoken, conform de natuurlijke Ethnicraft spirit. De reeks micro-architecturen zijn geïnspireerd door Massouds reizen. Als vertrekpunt koos hij telkens een gebouw met een belangrijke historische, architecturale of culturele betekenis zoals bv. het mausoleum van Lenin in Moskou, het parlement van Libanon in Beirut en de Franziskaner Klosterkirche in Berlijn.



Dichterbij, met name in de eigen ateliers, werden de Houses van Ethnicraft vervaardigd. Vier sculpturen in zwart getinte mahonie die het gevoel van thuis oproepen. De verschillende versies laten vrij te kiezen wat thuis voor elk betekent. Is dat een traditionele of moderne landelijke woning, een stedelijke woontoren of een paalwoning? Met details van verticaal houtsnijwerk, geeft Ethnicraft vorm aan het warme gevoel dat we elk onder ons eigen dak vinden.



Bowls & boards voor het leven
Om een stijlvolle toets aan je etentjes te geven of puur als decoratie-item op je dressoir of salontafel, de collectie kommen en schalen in moody, donkerbruin mahoniehout zet de toon in je interieur. Nauwkeurig en met veel vakmanschap vervaardigd door Javaanse houtbewerkers verenigen deze schalen gebruiksgemak met tactiliteit en finesse. Zo vormen de Black Chopped bowls met hun cirkelvormige structuur aan de buitenkant of de Dark Brown Tampa boards met hun geometrisch patroon op de bodem binnenin een ingetogen focuspunt. In de kommen en schalen serveer je droge voeding, geeft er je sleutels een veilige plek in, of laat ze gewoon schitteren in al hun puurheid. De set van 2 Black Thin Oval bowls blinkt uit in verfijnde esthethiek en natuurlijkheid. Elk item is volledig handgemaakt wat zorgt voor een unieke textuur en identiteit.



De Sculptures Series
Ethnicraft vervolledigt het rijtje decoratieve interieuritems met drie eigenzinnige sculpturen. Hedendaagse stukken volledig bedacht en gevormd door Ethnicrafts in-house beeldhouwer Hartoyo. De twee Block sculptures – in bruin en zwart getinte afwerking – spreiden een grillige en hoekige vormgeving tentoon, terwijl de Natural Organic sculpture z’n wulpse rondingen trots laat zien. De materiaalkeuze voor warm hout verhoogt de intensiteit van de werken en sluit naadloos aan bij de andere nieuwe interieurelementen uit de Ethnicraftcatalogus.



Meer informatie:
Ethnicraft
www.ethnicraft.com

Publicatiedatum: