Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens IMM 2022

Nieuw podium 10e editie Das Appartement HAUS

Een nieuw begin heeft iets magisch - een goede reden om het project "Das Haus" voor zijn 10e verjaardag op de imm cologne 2022 een nieuw podium te geven! Als middelpunt van het Interior Business Event is "Das Haus" een platform voor internationale ontwerpers om hun persoonlijke interpretaties van het wonen en leven van morgen te presenteren, en dat op een zeer individuele manier. Tegelijkertijd weerspiegelden de laatste negen edities verschillende facetten van sociale en culturele verandering, waarbij ontwerpers belangrijke statements maakten door in hun ontwerpen thema's als klimaatverandering en grondstoffenschaarste te onderzoeken.

Drie ontwerpers, drie verhalen, drie perspectieven voor stedelijk wonen waren gepland voor het jubileum van "Das Apartment HAUS". imm cologne is er trots op Luca Nichetto, Sebastian Herkner en Studio Truly Truly aan boord te hebben kunnen halen in een uniek samenzijn om innovatieve interieuroplossingen te ontwikkelen voor hedendaags wonen in appartementen en co-living ruimtes.

"Het had een feest moeten worden voor alle designfans en het voorlopige hoogtepunt van een van de meest prestigieuze designevenementen van de interieurbranche. Maar nadat we imm cologne in 2021 en 'Das Apartment HAUS' daarmee hebben moeten annuleren vanwege de pandemie, herlanceren we imm cologne in januari 2022 in een compactere vorm. Als onderdeel van de herpositionering van het evenement hebben we nu ook een nieuwe look voor 'Das Apartment HAUS' - overeenkomstig met het vernieuwde evenement," zegt Claire Steinbrück, directeur van imm cologne. "Ook al herstructureren we het project met een nieuwe look, zijn we van plan om het verhaal van 'Das Haus' te blijven vertellen en te behouden wat het zo speciaal maakte", voegt Dick Spierenburg, creatief directeur van imm cologne, toe. "Visions of 'Das Apartment HAUS' is een hommage aan 'Das Haus'. Het basisconcept van het presenteren van designoplossingen voor hedendaags wonen in appartementen en co-living ruimtes blijft. Het is een opwindend en belangrijk onderwerp dat we vastbesloten zijn verder te ontwikkelen," legt de creatief directeur uit.

Wat is er nieuw?
In drie open ruimtes kunnen bezoekers kennismaken met drie verfijnde visies op wonen - drie unieke en persoonlijke perspectieven en interpretaties. Elk van de creatieve teams brengt een heel verschillende ontwerpbenadering in het project. Maar ze zullen allemaal hun ruimtes gebruiken om nieuwe ontwikkelingen te presenteren met merken als Thonet, Wittmann, Leolux, Rakumba, Schönbuch, Gandia Blasco, Ethimo, Wendelbo, Lodes, Arflex, La Manufacture, Freifrau, Classicon, CoEdition en vele anderen.

Ook al is Visions of 'Das Apartment HAUS' niet hetzelfde als het oorspronkelijk geplande 'Das Haus'-evenement, toch biedt het nieuwe formaat voldoende flexibiliteit om de visie en ideeën van de ontwerpers te presenteren. De Australische ontwerpster Kate Booy, die samen met haar echtgenoot Joel Booy Studio Truly Truly runt, zal ook onder deze nieuwe parameters werken aan de voortzetting van haar ruimtelijk onderzoek door middle van het prikkelen van de zintuigen. Het concept van het ontwerpersechtpaar is dat zij, in plaats van een typische woningindeling aan te nemen, de ruimte voorstellen als een canvas gerangschikt met een spannende compositie van elementen. De ideeën van Luca Nichetto daarentegen zijn gericht op waarden als passie, vakmanschap, en het belang van savoir faire en gemeenschap - bestaande uit ontwerpers en bedrijven. Volgens hem betekent investeren in een designproduct altijd investeren in de gemeenschap die achter dat product staat. De in Offenbach wonende designer Sebastian Herkner zal ingaan op de vormgeving van co-living en co-working spaces. Hij is vooral geïnteresseerd in de overgangen tussen ruimten voor concentratie en voor communicatie. Zijn doel is om deze zo te ontwerpen dat ze ruimte bieden aan de verschillende behoeften van mensen: ruimte om zich terug te trekken, om samen te werken en om mensen te ontmoeten en een gemeenschapsgevoel te laten ontstaan.

Het verhaal van "Das Haus" wordt in de tiende editie van het evenement voortgezet - met drie podia en dus ook drie ontmoetingsplaatsen die volgens het motto van imm cologne 2022 "Tijd voor uitwisseling" zullen inspireren tot discussie, reflectie en persoonlijke dialoog.

Meer informatie:
IMM Koelnmesse
www.koelnmesse.com
www.imm-cologne.com
www.ambista.com

Publicatiedatum: