Luxaflex zet trends woon-, werk- en leefomgeving voor 2022 op een rijtje

Een nieuw jaar geeft nieuwe ontwikkelingen en nieuwe voornemens. In een blog op haar website zet raambekledingsfabrikant Luxaflex een paar woontrends onder elkaar die 2022 gaan bepalen.Zuinig met energie

Milieu Centraal, dé vereniging voor milieubewuste consumenten, is er duidelijk over: sommige soorten raambekleding isoleren beter dan andere. Met de juiste keuze zorg je voor een besparing op de stookkosten die (op jaarbasis) varieert van € 10 voor een appartement met dubbelglas en (rol)gordijnen, tot wel € 220 per jaar (prijspeil 2021) voor een vrijstaand huis met enkelglas en dubbele plisségordijnen met inwendige aluminium coating. Het is dus de moeite waard om te letten op de isolerende werking als je gordijnen koopt. Vooral dubbele plisségordijnen met een speciale warmte reflecterende aluminium coating isoleren goed.

De dubbele plissé gordijnen van kunnen je een woning duurzamer maken. De nieuwste stoffen bieden een nog betere warmteafvoer en isolatie, waarbij sommige stoffen een A++-energielabel classificatie hebben. Deze duurzame raamdecoratie houdt ’s winters de warmte binnen en de kou buiten, terwijl de warmte in de zomer wordt geweerd door de zonwerende functie. Dit zorgt op natuurlijke wijze voor verlaging van het energieverbruik, in deze tijden van stijgende energiekosten een belangrijk voordeel.

Verantwoord hout
Hout is een prachtige en natuurlijke grondstof, waar we echter heel erg verantwoord mee om moeten gaan. Luxaflex is aangesloten bij de Forest Stewardship Council en veel producten in de collectie Houten Jaloezieën dragen het FSC-label. Een FSC-gecertificeerd bos blijft bos, wordt niet omgezet in bijvoorbeeld soja- of oliepalmplantages of mijnbouw. Bovendien benutten we door het toepassen van dit hout alle kansen voor een klimaatvriendelijke, circulaire economie.

Ook is in de collectie het type Bamboe beschikbaar, het meest ecologisch verantwoorde “hout” (eigenlijk is bamboe gras) afkomstig van speciale plantages.

Ook in de collectie Shutters staat verantwoord materiaalgebruik voorop. De Elements Shutter is gemaakt van kunststof met een hout look, waardoor deze geschikt is voor de badkamer of keuken. De Essentials Shutter is volledig gemaakt van mdf en de Supreme editie is een houten shutter met keuze uit 24lakkleuren van Abachi-hout of 23beitskleuren van Paulownia-hout.

Lees hier de volledige blog.

Meer informatie:
Luxaflex
www.luxaflex.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven