Edwin Tromp, eigenaar van De Munk Carpets:

"Luchtvracht vanuit Azië juist drie keer duurder"

Op 19 november jl. publiceerde Wonen360 een artikel over de stijgende populariteit van luchtvracht, dat volgens luchtvaartorganisatie IATA goedkoper zou zijn geworden. Volgens Edwin Tromp, eigenaar van De Munk Carpets, geldt dat zeker niet voor de landen India, Nepal en Pakistan. "De luchtvaarttarieven vanuit deze drie landen blijven stijgen door een tekort aan vliegtuigen op deze routes en de grotere vraag naar luchtvracht door een tekort aan zeecontainers. De prijzen zijn drie tot zelfs vier keer hoger geworden”, geeft hij aan.

Bij De Munk Carpets werken ze met containers en luchtvracht, maar afgezien van de enorm hoge prijzen is ander transport volgens Edwin ook simpelweg bijna niet mogelijk. Dit licht hij aan de hand van een voorbeeld uit. "KLM neemt momenteel vanuit Delhi bijna alleen vracht mee voor Amerika omdat dit rendabeler is. Wij deden voorheen veel luchtvracht met KLM, maar dat kan nu eigenlijk niet meer."


Edwin Tromp van De Munk Carpets.

Smogvorming
Ondanks de oververhitte markt, verwacht Edwin dat het plafond nog niet bereikt is. "Zo lang er niks heen- en terugvliegt blijven de prijzen skyhigh. Vanuit Delhi is er momenteel enorme smogvorming, waardoor mensen de straat niet op mogen, wegen geblokkeerd zijn en er vanuit huis gewerkt moet worden. Nu wil de overheid in India ook het luchtverkeer verminderen. Dat houdt in dat er misschien nog minder vluchten komen. Normaal gesproken vloog KLM zeven dagen per week, nu zijn dat er vier en straks zijn dat er bijvoorbeeld nog maar twee. Je begrijpt wel wat de prijzen dan doen..."Optimistisch
Ondanks dit alles gaat Edwin niet bij de pakken neerzitten. "Ik blijf altijd optimistisch en het lukt nog steeds om luchtzendingen te regelen zodat ik onze tapijten naar binnen kan halen. Al is het via een omweg en duurt het daardoor iets langer."Meer informatie:
De Munk Carpets
De Trompet 1359
1967 DA Heemskerk
+31(0)85 - 273 58 94
verkoop@demunkcarpets.nl
www.demunkcarpets.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven