Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Wat doet koopwoede met meubels?

"Om maar met de deur in huis te vallen; afgelopen jaren en maanden zijn er een hoop mensen niet op vakantie geweest. Dus wat ga je dan doen met het geld dat je over houdt? Juist ja. Spullen kopen. Het is namelijk een gegeven dat mensen graag geld uitgeven aan nieuwe spulletjes. Ook is de mens van nature lui; dus besteden we graag dingen uit. Deze spulletjes kunnen meubels, nieuwe apparatuur, een nieuwe keuken of gewoon een nieuwe auto zijn."

Maar… wist je dat we door onze koopwoede jaarlijks 21 miljoen stoelen, 18 miljoen matrassen, 3 miljoen keukens en 12 miljoen kasten weggooien? Ps. Deze cijfers slaan natuurlijk niet alleen op de gemiddelde Nederlander. De cijfers gaan over heel Europa. Maar waarom gooien we zó enorm veel weg? Zit er dan niks tussen wat we kunnen hergebruiken?Recycle meubels
Het weggooien van miljoenen meubels slaat natuurlijk nergens op. Waarom doen we dat terwijl er de laatste jaren alleen maar wordt gekeken naar het milieu? Waarom hergebruiken terwijl je ook nieuw kan kopen? Dat past natuurlijk niet in het plaatje van milieubewust bezig zijn. In de circulaire economie waar we steeds meer naar toe gaan, zie je ook steeds vaker refurbished apparatuur voorbijkomen. Refurbishen betekent eigenlijk gewoon ‘schoonmaken en doorverkopen’. Je koopt in feite apparatuur die mensen niet meer gebruiken van een handelaar die alles kort heeft opgeknapt/schoongemaakt. Maar waarom doen we dat niet met meubels?

People, planet en profit
De 3 pijlers van duurzaamheid; people, planet en profit. Het hergebruik van meubels valt perfect onder die 3 pijlers. Duurzame materialen zijn materialen die je kan hergebruiken. Maar waarom zou je een goede bank of een goede stoel weggooien? Je kan het natuurlijk ook gewoon hergebruiken. We kunnen namelijk wel door blijven gaan met het uitputten van onze planeet, maar daardoor zorgen we ervoor dat het voor onze toekomstige generaties minder leefbaar wordt. Is dat wel zo de bedoeling? Daarom geven we je een tip; doe mee aan de circulaire economie en kom erachter dat het eigenlijk helemaal niet zo verkeerd is. Ga je ‘nieuwe’ meubels aanschaffen? Kijk dan eens op Marktplaats of de Facebook Marketplace en tik eens ‘suar boomstamtafel‘ in. Je zult zien dat er genoeg mensen zijn die er nog één te koop hebben die meer dan prima is. En het mooiste aan dit verhaal is nog; het scheelt flink in de portemonnee.

Wil je toch een nieuwe eiken tafel laten maken? Kies dan voor hout dat een keurmerk heeft. Dit hout komt uit duurzaam bosbeheer, wat een stuk beter is voor het milieu.

Meer informatie:
Oakwell
www.oakwell.nl

Publicatiedatum: