Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Design District trok 6778 bezoekers

De organisatie van Design District kijkt terug op een 'fantastische editie'. De mooie stands, goede sfeer en bezoekersaantallen overtroffen al hun verwachtingen. "We zijn heel blij met de 6778 bezoekers die naar de Van Nelle Fabriek kwamen en zorgden voor de feestelijke stemming op de beursvloer. Het was duidelijk dat de Nederlandse interieurbranche erg toe was aan in het echt zien en in het echt ontmoeten."

District Awards 
Woensdagavond 3 november werden de District Awards uitgereikt. "We hadden wederom een ervaren vierkoppige vakjury bereid gevonden om de inzendingen te beoordelen en de prijzen uit te reiken: Hans Topeé (de Werkplaatsfabriek), Eva Vroom (writer and editor: Architectuur, design & cultural heritage), Caspar Kienjet (De Horecafabriek) en Carole Baijings (Studio for Design)."



Beste stand - Moods
De prijs voor de beste stand was dit jaar voor Moods. De keramiekspecialisten van Moods willen (interieur)architecten informeren en inspireren. Dat was precies wat de prachtig vormgegeven expositie deed en daarom trok deze stand direct de aandacht van de jury. Kleuren en vormen waren perfect op elkaar afgestemd, zodat een aantrekkelijk en vooral inspirerend geheel ontstond.



1e Prijs - Wireline van Flos
Formafantasma heeft het weer voor elkaar gekregen: het vangen van poëzie in een functioneel product. De jury vond het bijzonder om te zien dat Flos ontwerpers boven zichzelf kan laten uitstijgen, door hen de ruimte te geven die nodig is om hun authenticiteit te vertalen naar een lamp. Dit is uitzonderlijk. Flos investeert in eigen tooling en ook dat is bijzonder. Het resultaat is een unieke minimalistische product dat het interieur oplicht.  



2e Prijs - UNILIN Master Oak
Unilin Panels sleepte de 2e prijs in de wacht met UNILIN Master Oak. Waar in de hospitality branche wordt geadviseerd eens in de 5-10 jaar rigoureus te vernieuwen is duurzaamheid of circulariteit gek genoeg geen vanzelfsprekendheid. Unilin is al jaren vooruitstrevend als het om deze begrippen gaat en biedt met dit nieuwe product een circulaire bouwsteen voor ieder (horeca)interieur. Het spaanplaat gruis is gerecycled en er wordt zelfs gewerkt aan een volledige bio-based verlijming.



3e Prijs én een eervolle vermelding voor Cor Unum
De jury werd euforisch bij het zien van de tegel van Laura van Santen voor Cor Unum en kreeg de 3e prijs. De tegel Trial is gemaakt van afval van glazuur en klei uit de werkplaats. Een eervolle vermelding in de vorm van een Wildcard ging ook naar Cor Unum voor de glazed graffiti van Yuri van Poppel. Bij beide keramische prijswinnaars staat, zoals bij veel van de Cor Unum projecten, het maakproces centraal. 'Als je met hergebruik van residu, inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een podium kunt bieden voor ontwerpers en kunstenaars die daarmee een nieuwe vorm van expressie ontwikkelen, ben je een echte winnaar' volgens de jury.



Nominaties voor Miniforms en Delta Light
De Soda Coffee Table van Yannis Ghikas voor Miniforms kreeg een nominatie. Het is een waar kunststuk van 20 kilo glas, door drie meester glasblazers gevormd tot een transparante kruising tussen meubel en sculptuur. Een andere nominatie was voor Delta Light voor de Soliscape van UNStudio, Ben van Berkel. Je ziet meteen dat Soliscape met een architectonisch oog is ontworpen. Het is een verlichtingssysteem waar, in zijn minimalisme, een groot gebaar mee gemaakt kan worden. Soliscape stelt het comfort van de gebruiker centraal en combineert verlichting, sensors en akoestische eigenschappen.  



Design District 2022
Binnenkort start de verkoop van standruimten voor volgend jaar en krijgen de deelnemers van afgelopen editie als eerste de mogelijkheid zich in te schrijven. Daarnaast is er al een flinke lijst met nieuwe aanvragen, dus Design District 2022 zet in op een maatje groter met een hal erbij. De volgende editie zal gehouden worden op 8, 9 en 10 juni 2022.

Ook de redactie van Wonen360 was aanwezig om een fotoreportage te maken. Bekijk hier het gehele fotoverslag.

Meer informatie:
Design District
www.designdistrict.nl

Publicatiedatum: