Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keramisch atelier Cor Unum valt in de prijzen

Tijdens de vakbeurs Design District in de Van Nelle fabriek Rotterdam viel Cor Unum, een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch, in de prijzen. Twee keramieken ontwerpen ontvingen een prijs van de jury.

In de jury zaten dit jaar: Hans Topeé-de Werkplaatsfabriek, Eva Vroom-writer and editor: Architectuur, design & cultureel erfgoed, Caspar Kienjet-de Horecafabriek en Carole Baijings-Studio Carole Baijings


Studio Rens met RE-GLOW, waarbij gedateerde Mosa-tegels opnieuw worden bewerkt met kleuren glazuur. Mat en glans door elkaar levert een waar kunstwerk op.

"Euforisch werd de jury, bij het zien van het werk van Laura van Santen genaamd Trial. Ook ontdekten we het práchtige ‘glazed graffiti' van Yuri van Poppel en besloten uit pure noodzaak beiden te nomineren voor een prijs", dat meldt het bedrijf in een persbericht.


Parklaan Buitengewone Projecten ontwikkelde Reuzenkralen in opdracht voor de gemeente Katwijk. Deze kralen zijn elk uniek en inmiddels ook verkrijgbaar als tuinornament of toevoeging voor het landschap.

Bij beide keramische prijswinnaars staat, zoals bij veel van de Cor Unum projecten, het maakproces centraal. "Als je met hergebruik van residu, inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een podium kunt bieden voor ontwerpers en kunstenaars die daarmee een nieuwe vorm van expressie ontwikkelen, ben je een echte winnaar."

De WildCard ging dit jaar uit naar Cor Unum, letterlijk: één van hart. Simpelweg omdat het complete concept van ontstaan en opbouw van het bedrijf past bij de wil om circulair en inclusief te produceren in harmonie met de wereld van betrokken ontwerpers, waarbij een totaalconcept ontstaat dat ‘echt klopt’.

Meer informatie:
Cor Unum
Vughterstraat 270
5211 GR ‘s-Hertogenbosch
+31 (0) 73 303 00 58
+31 (0) 73 303 00 58
[email protected]
www.cor-unum.com

Publicatiedatum: