Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Spreiding cruciaal, coronapas fiasco'

Corona moet hard worden aangepakt. INretail gelooft in spreiding en afstand creëren en plaatst grote vraagtekens bij het kabinetsbesluit om niet-essentiële winkels om 19.00 uur te sluiten. Het corona toegangsbewijs voor niet-essentiële winkels wordt bij invoering onwerkbaar, voorspelt INretail. “De regeling kan door gebrek aan handen niet uitgevoerd worden, veroorzaakt ongewenste discussies bij de winkeldeur en heeft daarom geen draagvlak.”Beter plan
“We hebben een beter plan. Met spreiding, minder mensen in de winkel, het mondkapje en de basismaatregelen hebben we veiligheid bewezen goed georganiseerd. Het gaat om afstand houden en veel meer maatregelen die besmetting voorkomen. Dat heeft draagvlak bij de ondernemers die het moeten organiseren. Dat het kabinet toch een andere afslag neemt, is niet slim,” vindt INretail.


Foto ter illustratie © Kasto80 | Dreamstime.com 

Burgemeesters betrekken
Uit onderzoek blijkt dat 81% van de ondernemers het corona toegangsbewijs voor niet-essentiële winkels onacceptabel vindt om twee belangrijke redenen. De maatregel is onuitvoerbaar omdat de handjes ontbreken die bij de deur moeten staan om te controleren en ook zal het discussie opleveren, omdat onduidelijk is voor welke winkel een mondkapje en voor welke winkel een coronatoegangsbewijs nodig is.

Daar willen ondernemers hun medewerkers niet mee confronteren en andere consumenten ook niet. Die moeten op een fijne manier hun aankopen kunnen doen juist nu de feestdagenperiode start met de aankomst van Sinterklaas morgen. “We gaan de burgemeesters betrekken bij de problemen die we voorzien, want zij gaan over de handhaving in de winkelstraat.”

Oproep maximale spreiding
INretail roept ondernemers op hun acties juist vanwege de start van de feestdagen periode maximaal te spreiden. “Klanten roepen we op tijdig en op rustige momenten hun aankopen te doen. Ook daarom is het niet slim van het kabinet om de winkelopeningstijden te beknotten.

Schadecompensatie
Het is voor INretail duidelijk dat schadecompensatie voor ondernemers nodig is. De verplichtingen die zijn aangekondigd gaan ten koste van de omzet en leidt tot extra uitgaven aan personeel, materialen en beveiliging. De brancheorganisatie vindt dat het kabinet veel meer samenwerking met ondernemers moet zoeken. “Je moet actief bij ondernemers ophalen wat gaat werken en wat niet. Dan kom je tot een aanpak die effectief is op draagvlak kan rekenen.”

Meer informatie:
INretail
Arnhemse Bovenweg 100
3708 AG Zeist
088 973 0600
www.inretail.nl

Publicatiedatum: