Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expositie Milette Raats in SieMatic Flagship Store

SieMatic aan het Vondelpark is een plek waar mooie dingen (moderne en klassieke) van het leven samenkomen. Daar hoort niet in de laatste plaats kunst bij. Vanaf heden zijn de kleurrijke foto’s van Milette Raats te zien in het fraaie herenhuis. De Duitse keukenfabrikant nodigt iedereen uit om langs te komen in de SieMatic Flagship Store, waar mensen kunnen genieten van de foto’s van Milette Raats en het allernieuwste keukenprogramma van SieMatic.


Milette Raats.

Internationaal bekende fotograaf
Milette Raats (1971) staat naast haar autonome werk ook bekend om haar opdrachtwerk enportretten. Haar autonome werk is meerdere malen genomineerd en ze exposeert zowel nationaal als internationaal, met als hoogtepunten: New York International Photofestival Photoville, Headon Photofestival in Sydney, Nederlands Fotofestival Naarden, Designmarch in Reykjavik, Cicterna Art Gallery in Moskou, Sirius Gallery in Tokio en in 2019 in de Hermitage Amsterdam met het project ‘Dutch Masters Revisited’. In 2015 verwierf het Amsterdam Museum drie werken voor de vaste kunstcollectie. Daarnaast werkt Raats onder andere als huisfotograaf bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en Kunst. Ook is ze vaste fotograaf van de werkbezoeken van Zijne Majesteit de Koning in het kader van de wetenschap.

Shanghai en de ‘roaring twenties‘
De serie die nu in SieMatic aan het Vondelpark te zien is NOW IS GOOD 现在很好 van Milette Raats, is geïnspireerd op de hoogtijdagen van China's mondaine metropool, de 'Roaring Twenties', de filmische tragedie van de concubines, het collectief versus het individu, het land in het tijdperk van de opiumhandelaren, gokkers, van traditie tot luxe in elk denkbare vorm. Het was een plaats waar gevaar raakte aan onvoorstelbare mogelijkheden. De weerslag van dit tijdperk zijn gevangen in de beelden van NOW IS GOOD 现在很好.

Tableaux vivants
Reizen, de spontane ontmoetingen onderweg met mensen, die ze vraagt model te staan, de precisie in keuze van decor en enscenering zijn primaire onderdelen van de fotografie van Milette Raats. Dit verlangen naar verbinding wordt met zowel analoge als digitale apparatuur vastgelegd. In haar ‘tableaux vivants’ speelt ze intuïtief met elementen uit verschillende tijdperken en draagt de ontmoeting bij aan het melancholieke narratieve. De beelden lijken een fragment uit een film, een verhaal dat even is stopgezet.

Meer informatie:
SieMatic
www.siematic.com

Publicatiedatum: