Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Stelende werknemer woonwinkel heeft 1000 jaar nodig om schuld terug te betalen

Volgens de accountant van een woonwinkel in Lisse was de kans dat een frauduleuze ex-werkneemster tegen de lamp liep best klein. De werkgever zit met de gebakken peren. Hij is voor 625.000 euro gedupeerd door zijn voormalige medewerker. De kans dat hij dit geld ooit terugkrijgt is niet best klein, maar extreem klein. Dat meldt nieuwsplatform Accountancy Vanmorgen.De moeder van drie kinderen uit Voorhout werkte op de administratie van een woonwinkel in Lisse. In tien jaar tijd maakte ze allemaal spookrekeningen aan. Geld ging niet naar haar werkgever maar naar haar rekening en die van de kinderen. Ze had er zo’n tien op haar naam staan. Het verduisterde geld werd uitgegeven aan een luxe leven en aan gokken. Er is niets meer van over. Omdat het om een enorm bedrag gaat, eist de officier van justitie een jaar celstraf tegen de vrouw.  

Meestal schreef ze rekeningen uit op vervoersdienst DHL, die nooit iets heeft gemerkt van de fraude. Toen ze ineens de naam van een klant gebruikte die zijn rekening al had betaald, kwam de verduistering in 2019 aan het licht. Er volgde ontslag en de vrouw werd vorig jaar door de kantonrechter veroordeeld tot het terugbetalen van de schade, die toen werd geraamd op 535.000 euro. De vrouw kreeg daarop ontslag bij de werkgever waar ze inmiddels voor werkte. Inmiddels heeft ze een nieuwe baan voor 14 uur per week. Ze kan maximaal 600 euro per jaar terugbetalen, zegt haar advocaat.

De woonwinkeleigenaar kan zelf uitrekenen dat het duizend jaar duurt voor hij zijn 625.000 euro terug heeft. Hoeveel eeuwen erbij komen als er ook wettelijke rente in rekening wordt gebracht, bleef bij de rechtszaak buiten beschouwing.

Bron: Accountancy Vanmorgen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven