Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IKEA Foundation schenkt miljarden

De liefdadigheidsfondsen IKEA Foundation en Rockefeller Foundation hebben maandag, op de eerste dag van COP26, 10 miljard dollar (8,6 miljard euro) toegezegd. Het geld is bedoeld voor klimaathulp aan minder ontwikkelde landen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.De toegezegde miljarden zijn bedoeld voor het bedenken van strategieën en het testen van nieuwe technologieën die de energietransitie mogelijk moeten maken. Daarvoor hebben zij een nieuwe stichting opgericht, de Global Energy Alliance for People and Planet. Die moet armere landen bijstaan in de transitie naar hernieuwbare energie. De investeringen zullen vooral worden gedaan in gebieden waar privéinvesteerders nog niet durven te investeren.

“De wereld maakt een economische omwenteling door, waarbij de allerarmsten verder achterop raken en gehavend worden door de gevolgen van klimaatverandering. Overgang naar groene energie met hernieuwbare elektrificatie is de enige manier om de economische vooruitgang voor iedereen weer op gang te brengen en tegelijkertijd de klimaatcrisis te stoppen”, zegt Dr. Rajiv J. Shah, voorzitter van The Rockefeller Foundation. "De Global Energy Alliance for People and Planet biedt mensen een opstap naar de moderne economie en boekt tegelijkertijd echte, meetbare vooruitgang tegen de existentiële dreiging van klimaatverandering. Het is een van de meest gedurfde, meest transformerende initiatieven in onze geschiedenis."

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: