Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

2e generatie adem- en slaaprobot ziet levenslicht

Somnox, de eerste slaaprobot ter wereld, helpt je met in slaap vallen, in slaap blijven en fris wakker worden met behulp van intelligente technologie die lichaam en geest kalmeert. Duizenden knuffelrobots hebben de afgelopen jaren consumenten beter laten slapen. Na een eerste generatie is nu ook de tweede in zicht. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Innovatie op slaapkwaliteit 

In 2017 kwam de revolutionaire slaaprobot op de markt. Bedacht en ontworpen aan het Robotica Instituut van de TU Delft en mede ontwikkeld en geproduceerd door Koninklijke Auping in Deventer. De slaaprobot heeft een scala aan effectieve functies en simuleert een menselijke ademhaling. Het voelen van een rustige ademhaling zorgt ervoor dat de gebruiker zelf ook rustig gaat ademhalen en ontspant. De slaaprobot registreert het stadium van de slaap en past daar het ritme op aan. Naast de ademhaling kan Somnox Slaaprobot ook rustige geluiden afspelen (zoals begeleide meditatie, muziek en hartslag) die vanzelf stopt als de gebruiker in slaap valt.  

De samenwerking van Somnox met Auping omvatte de gezamenlijke ontwikkeling van het product, de technologie alsmede de productie en distributie ervan. De productonwikkelaars van Auping zorgden er mede voor dat de Somnox-robot volledig klaar was voor productie en ze zorgden ervoor dat de technologie binnenin nauwkeurig werkte. Auping droeg ​​verder bij aan het ontwikkelen van het comfort van het product, het ontwerpen en naaien van de zachte sleeve van de robot. Deze hoes was gemaakt van hetzelfde materiaal als de tijk die Auping maakt voor zijn matrassen. 

Van start-up naar scale-up 
"Op basis van onze intrinsieke motivatie voor goede slaap en innovatie hebben we Somnox laten groeien van start up naar scale-up. Duizenden slaaprobots zijn er in onze duurzame fabriek geassembleerd. Samen hebben we de wereld een beetje meer uitgerust. Nu is het tijd voor Somnox om op eigen benen te gaan staan. Vanuit de opgedane kennis en feedback van gebruikers is versie 2 van de slaaprobot ontwikkeld. De productie van de Somnox 2 gaat Somnox nu zelf oppakken." 

Founder van Somnox,Julian Jagtenberg, is trots op de jarenlange samenwerking. "Auping is een onmisbare schakel in de realisatie van onze dromen. Wij begonnen als ingenieurs van de TU Delft met een idee om de wereld te helpen slapen, Auping heeft vanaf begin af aan het vertrouwen gegeven om ons te helpen om van prototype naar product te gaan. Ik ben dankbaar voor hun steun in ontwikkeling, kennis van duurzaamheid en de oprechte kernwaarden voor het uitrusten van de wereld. Een droompartnerschap".

Auping gelooft in de missie van Somnox. Founder Julian Jagtenberg wilde het chronische slaapprobleem van zijn moeder oplossen en had er alles voor over om die droom te realiseren. Auping directeur Jan-Joost Bosman herkent de topsportmentaliteit van Julian en zijn collega's. “Ze zijn authentiek en slim. Julian durft ook eigenwijs te zijn en heeft de wil om te winnen. Als start-up heb je relatief beperkte middelen, maar je moet groot durven denken. We zijn trots op onze bijdrage aan de ontwikkeling van het succes van Somnox en blijven het bedrijf met veel interesse volgen.” 

Meer informatie:
Somnox
www.somnox.com 

Auping
www.auping.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven