Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Salesmanager Sander Janssen van WoonTotaal en decoloop:

'Coronacrisis opende de ogen van veel interieurbedrijven'

De coronacrisis heeft de digitale ogen van veel bedrijven die actief zijn in de interieurbranche geopend. Daardoor beleefde WoonTotaal (ook bekend onder de internationale naam decoloop) een bijzondere periode "Het is heel druk geweest", blikt salesmanager Sander Janssen tevreden terug. "Opeens kregen ondernemers in de gaten dat er ook nog zoiets bestaat als online", grapt hij. "Bedrijven kregen tijd om na te denken over de bedrijfsvoering, dat er op digitaal gebied nog veel meer mogelijk is. Dat heeft ons bedrijf een enorme boost gegeven." 

Volgens Sander heeft de interieurbranche zich in de afgelopen coronaperiode kranig geweerd. "Veel bedrijven hebben stappen gezet. Als sector hebben we de buitenwereld laten zien hoe veerkrachtig we zijn. Ik spreek inderdaad in de wij-vorm, omdat ons bedrijf zich zeer verwant voelt met de interieurbranche. Wij steken altijd de helpende hand uit; dat maakt ons anders."


Salesmanager Sander Janssen (links) in een onderonsje met algemeen directeur Lennert Advocaat.

Decoloop en WoonTotaal vallen onder Sieval Dedicated Solutions. Het bedrijf begon een kleine 20 jaar geleden (in 2022 wordt het 20-jarig jubileum gevierd) als softwarebedrijf en is inmiddels doorgebroken als brancheplatform, waarbij het met WoonTotaal c.q. decoloop de interieurbranche met elkaar verbindt als een grote gemeenschap. "Als je als IT-bedrijf 20 jaar wordt, dan is dat in deze branche een respectabele leeftijd", vindt Sander. "Daarnaast zijn we altijd bij onze leest gebleven."

Tijd, geld en faalkosten
Sinds 2002 wordt een softwarepakket aangeboden dat dient voor de invoer en verwerking van confectie- en vloerenorders. Daardoor hoeft de winkelier zich alleen op de verkoop te richten en niet meer druk te maken over berekeningen en bestellingen. Het stelt resellers, fabrikanten, leveranciers en andere specialisten in de interieurbranche in staat om rijk gedetailleerde maatwerkorders volledig en foutloos te automatiseren. Dit bespaart tijd, geld en faalkosten. In principe hoeven alleen de maten ingevoerd te worden, de rest wordt automatisch berekend. Uiteindelijk krijgt de leverancier een foutloze order binnen.

Carpetright
Inmiddels zijn meer dan 4000 winkels in Nederland en Belgi├ź aangesloten op decoloop, dat door fabrikanten en groothandels bekostigd wordt. Leveranciers van gordijnen, vloeren, harde raamdecoraties, rails & roeden en zelfs groene daken zijn klant. 
Sander vertelt met gepaste trots dat decoloop Kwantum al binnen boord had en Leen Bakker, dat onder dezelfde bedrijfsgroep valt, zich inmiddels ook aangesloten heeft. "Nieuw is dat Carpetright er als solide partner bij is gekomen. In januari zijn we ermee begonnen, eind augustus was het project klaar, inclusief complete integratie in met hun kassa en ERP systeem. Inmiddels werken daar alle medewerkers met WoonTotaal. Daar zijn we heel trots op. Alles dat configureerbaar is, kan aangesloten worden op ons systeem", verduidelijkt Sander.

Nieuwe website
Over een aantal weken gaat de nieuwe website van decoloop de lucht in. De Nederlandse naam WoonTotaal gaat naar de achtergrond, de internationale naam decoloop wordt meer en meer naar voren geschoven. Dat dekt de lading ook beter.
De site laat in een oogopslag zien wat het doet voor de woninginrichter, de leverancier en andere (potentiele) gebruikers. "Voor wie zijn we en wat kunnen we voor jou doen? We helpen je met softwareoplossingen en dit is wat we maken", somt Sander op. "We laten met de totaal vernieuwde site beter zien wat we doen, hoe breed we actief zijn. Het staat er helder en duidelijk uitgelegd."

Aluproff
Ook nieuw is dat decoloop een geïntegreerd softwarepakket heeft ontwikkeld voor rails en roedes. "Daarvoor hebben we nauw samen gewerkt met het Deense bedrijf Aluproff. Straks kunnen gordijnen en rails in een keer besteld worden. De Denen waren de eersten die deze sprong wilden maken. Zij hebben echt hun nek uitgestoken. Als innovatief bedrijf helpen ze hiermee de sector enorm."

Het Stoffen Gilde & Christian Fischbacher
Verder zijn HSG (Het Stoffen Gilde bv, een groothandel in raambekleding) en Christian Fischbacher (gordijnen) - met Nederlandse wortels - ook in zee gegaan met de software van decoloop. "Niet alleen kunnen klanten stoffen bestellen, maar ook bijvoorbeeld catalogi van beide bedrijven in een atelieromgeving inlezen. Met een eigen login kunnen klanten makkelijk en zonder enige rompslomp allerhande stoffen bestellen."

Buitenland
De volgende slag die Sieval Dedicated Solutions wil slaan, is verder groeien in het buitenland. "Nederland loopt 20 jaar voor op de rest van de wereld. Wij zijn voorlopers, kunnen nog heel veel interieurbedrijven blij maken met ons softwarepakket. In ons land hebben we vrijwel alle leveranciers van gordijnen binnen boord en zijn we al in 12 landen actief. Nu is het zaak om nog meer buitenlandse leveranciers warm te maken voor onze softwaresystemen. Uiteindelijk wordt iedereen er gelukkig van", besluit Sander met een brede glimlach.

Meer informatie:
Sieval Dedicated Solutions
Meppelerweg 95
8331 CV Steenwijk
www.woontotaal.nl 
www.decoloop.com 
www.sieval.com