Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oprichter Lauren van den Bos: "Met Mave Design wil ik net dat stukje extra aanbieden"

De ene na de andere ondernemer laat tegenwoordig weten het lastig te hebben met de hoge transportkosten, maar dat weerhoudt Lauren van den Bos er niet van om een eigen label op te richten. In deze uitdagende tijden is ze bezig om haar eigen bedrijf Mave Design op de kaart te zetten, dat geurstokjes, geurkaarsen, kleurrijke theeglazen, verschillende soorten gouden bestek, gedraaide kaarsen en crystal cube kaarsenhouders aanbiedt. Echter gaat dit niet geheel zonder bloed, zweet en tranen.

"De timing was natuurlijk ellendig", lacht Lauren, die haar vuurdoop al achter de rug heeft. "Het was direct een hele uitdaging. Stiekem had ik wel gedacht en gehoopt dat het allemaal iets soepeler zou verlopen, maar dit neemt niet weg dat ik hierdoor extra gemotiveerd ben." Zo is de eerste container een kleine maand geleden binnengekomen en zijn er al verschillende orders geleverd aan klanten.Het is voor Lauren niet de eerste keer dat ze een gloednieuw label in de markt brengt. "Voordat ik aan dit avontuur begon, heb ik bij een andere werkgever een merk opgericht. Dit merk richt zich voornamelijk op geurkaarsen en badproducten." Met deze kennis op zak wil ze de harten van mensen veroveren.Stukje extra 
De bedrijfsnaam Mave Design staat voor betoveren en vreugde, dat volgens Lauren precies past bij de producten uit haar collectie. "Ik wil net dat stukje extra aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige verpakkingen van de geurkaarsen en -stokjes. Dit maakt het product nog bijzonderder."

Doordat Mave Design al haar producten speciaal laat produceren, kan het bedrijf items aanbieden die onderscheidend zijn van conculega's. "Wij ontwikkelen en maken producten waar we blij van worden en worden nog blijer als we zien dat consumenten van de producten genieten", aldus Lauren.B2B
Ondanks dat Mave Design een eigen online webshop heeft, waar consumenten terecht kunnen, ligt de focus voornamelijk op winkels en conceptstores. "Ik kom met veel bedrijven in contact via Instagram. Dat had ik eigenlijk niet verwacht, maar is natuurlijk wel erg prettig."

Door de wereldwijde logistieke problematiek ontkomen vele bedrijven niet aan prijsverhogingen, maar Lauren gaat hier niet in mee. "Ik heb ervoor gekozen om de prijzen niet te verhogen. Andere groothandels zie ik dit wel doen, maar als startende ondernemer wil ik niet meteen een prijsverhoging doorvoeren."Homecollectie
Lauren sluit af: "Ik vind het hartstikke leuk om homecollecties te maken met een persoonlijk tintje. De producten zijn ge├»nspireerd op natuurlijke vormen en zijn een stijlvolle mix van kleuren en geuren. Tuurlijk is het spannend, maar ik ben enorm gemotiveerd. Op dit moment zijn we alweer bezig met het uitwerken van idee├źn en het ontwikkelen van nieuwe producten in bijzondere vormen en kleuren. Ook zijn op zoek naar leveranciers in binnen- en buitenland, dat maakt wat we doen spannend en leuk."Meer informatie:
Mave Design
[email protected]
www.shop.mavedesign.nl