Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samen tonen ze de kracht van licht

IKEA en Nederlandse designer kondigen samenwerking aan

IKEA en de Nederlandse ontwerper Sabine Marcelis kondigen een collectie aan die licht op speelse wijze tot leven brengt. Van glazen en schalen tot spiegels en lampen - met deze collectie laat designer Marcelis de kracht van direct en indirect licht in huis zien. Ook benadrukken ze de schoonheid van licht en de positieve impact die het heeft op de gemoedstoestand van mensen. De collectie staat gepland voor oktober 2022.


Ontwerper Sabine Marcelis.

Samenspel
Een huis is meer dan een plek waar mensen eten en slapen - huizen zijn persoonlijke ruimtes die laten zien wie we zijn en waar we onze emoties uiten. Met de collectie kijken IKEA en Sabine Marcelis naar de rol van licht in huis. "Met deze bijzondere collectie willen we ontdekken hoe licht speelt met textuur, kleur en verschillende materialen", zegt Henrik Most, Product Design Leader IKEA of Sweden. De collectie bestaat grotendeels uit een beperkte oplage, met enkele items die voor langere termijn aan het assortiment van IKEA worden toegevoegd.

Emotionele waarde
De collectie bestaat uit verlichting en andere opvallende producten voor het interieur, die een emotionele en functionele waarde hebben. Sabine Marcelis: "Licht, en designobjecten met geïntegreerd licht, zijn veel meer dan functionele producten voor in huis. Licht heeft impact op hoe we ons voelen, het creëert sfeer. Direct en indirect licht kunnen verrassende effecten hebben, die onze omgeving harmoniseren en versterken. Met de collectie wilde ik onderzoeken hoe licht getransformeerd kan worden in iets dat niet enkel functioneel is. Licht heeft de kracht om de uitstraling en sfeer in huis positief te veranderen."

Sabine Marcelis
Het werk van Sabine Marcelis bestaat uit producten, installaties en ruimtelijk design en wordt gekenmerkt door simpele vormen. Deze vormen laten de materialen waarvan ze zijn gemaakt goed tot uitdrukking komen. Ze wil door middel van haar design bijzondere ervaringen creëren. Het is de tweede keer dat IKEA en Marcelis samenwerken - de eerste keer was voor de IKEA Art Event 2021 collectie.Meer informatie:
IKEA
www.ikea.com

Publicatiedatum: