Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DOMOTEX maakt zich op voor een compacte herstart in 2022

DOMOTEX, de vakbeurs voor tapijten en vloerbedekkingen, gaat in 2022 opnieuw van start. Het eerste live-evenement van de vloerbedekkingsindustrie sinds de pandemie zal plaatsvinden in het zuidelijke deel van het Hannover Exhibition Center van 13 tot 16 januari 2022, met ook verschillende virtuele deelnamemogelijkheden.

Als compacte vakbeurs in de hallen 11, 12 en 13 biedt DOMOTEX 2022 de wereldwijde DOMOTEX-gemeenschap de eerste kans om elkaar te ontmoeten en de nieuwste producten en trends te ontdekken sinds het begin van de pandemie, zo'n twee jaar geleden. Om dit mogelijk te maken, wordt de toegang geregeld door 3G-reglementen dat een Duits acroniem is dat staat voor bewijs van vaccinatie, bewijs van herstel of een negatief COVID-testresultaat) en strikte gezondheids- en hygiënemaatregelen op het hele terrein."Veel van onze exposanten en marktpartners willen graag weer samenkomen om de draad weer op te pakken. Anderen worden nog steeds geconfronteerd met pandemiegerelateerde uitdagingen en risico's die zij als mogelijk beperkend beschouwen als het gaat om deelname op locatie. En diverse heersende omstandigheden, zoals onopgeloste politieke en economische problemen in delen van de wereld, zorgen voor marktonzekerheden. Dit betekent dat veel exposanten hebben besloten om tot januari 2023 niet meer deel te nemen aan DOMOTEX", aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX bij Deutsche Messe.

Ze voegt hieraan toe: "Desondanks hebben we gekozen voor een zelfverzekerde en toekomstgerichte aanpak door DOMOTEX in 2022 te organiseren. De beurs zal geconcentreerd en compact zijn, met aanpassingen aan de lay-out van de hal en het terrein. Dit aangepaste concept zullen we de komende dagen bespreken met de exposerende bedrijven. Meer dan de helft van de exposanten van de beurs heeft zich immers geëngageerd om deel te nemen aan de komende DOMOTEX. We slaan dus de handen in elkaar met het gemeenschappelijke doel om het evenement komende januari weer op te starten."

On-site evenement
Twee van de tentoonstellingscategorieën - namelijk voor handgemaakte tapijten, vloerkleden en voor machinaal geweven tapijten - worden samengebracht in de hallen 11 en 12. Alle tot dusver gepromote speciale formules zullen zoals gepland worden tentoongesteld in de hallen 11, 12 of 13. De exposanten die in de hallen 11 en 13 zijn ingedeeld, blijven dus onaangetast door de wijzigingen. Exposanten van installatie- en toepassingstechniek zullen nu in hal 13 nog dichter bij hun klanten staan.

Voor zowel exposanten als hun gasten uit de hele wereld biedt het nieuwe hybride beursconcept van DOMOTEX een brede waaier aan nieuwe digitale diensten en virtuele deelnamemogelijkheden. Al wie niet in staat is om persoonlijk naar de beurs te komen, zal virtueel kunnen deelnemen. Zo is het DOMOTEX TV-format, dat tijdens de vorige DOMOTEX werd gelanceerd, uitgebreid en omvat het nu ook een online conferentieprogramma voor de hele duur van de beurs, met live presentaties, interviews en panelgesprekken. Het conferentieprogramma wordt gemodereerd door de Berlijnse tv-presentatrice Yasmine Blair en zal live worden gestreamd vanuit Hal 12. In een vrolijke omgeving met meerdere podia en een verzorgde netwerklounge voor de aanwezigen, zal het nog aangenamer zijn voor alle betrokkenen om een vruchtbare dialoog aan te gaan.

Vloerenindustrie
Dit enthousiasme wordt ook gedeeld door toekomstige bezoekers. In de woorden van Wernfried Fesenberg, directeur van Schlau Heimtex Einkaufs GmbH: "We zijn erg blij dat DOMOTEX in 2022 opnieuw van start gaat. Beurzen zijn vitale platforms voor het identificeren en kopen van nieuwe producten voor ons assortiment en voor het netwerken met branchegenoten. In de afgelopen 18 maanden hebben we te weinig mogelijkheden gehad voor face-to-face communicatie, dus wij en onze inkopers kijken er echt naar uit om in januari aan de DOMOTEX deel te nemen."

Knutzen Wohnen
Knutzen Wohnen GmbH zal ook naar de beurs komen. Directeur Peter Knutzen legt uit waarom: "We zullen er zijn omdat DOMOTEX een belangrijk platform voor ons is, en een waar we al onze leveranciers in een keer kunnen zien. DOMOTEX geeft ons de makkelijkst mogelijke manier om een greep op de hele markt te krijgen. We krijgen de laatste innovaties te zien en kunnen nieuwe producten in context ervaren, wat niet het geval is wanneer leveranciers bij ons op bezoek komen. En op dit moment is het bijwonen van in-house beurzen die door onze leveranciers worden aangeboden slechts in beperkte mate mogelijk."

Sabine Wiegand
Deze gevoelens worden gedeeld door Sabine Wiegand, CEO van branchevereniging Fachhandelsring GmbH. "De afgelopen maanden hebben we allemaal kunnen zien dat digitale communicatie weliswaar prima werkt, maar dat het geen vervanging is voor face-to-face dialoog en echte bijeenkomsten. Het is dan ook fantastisch om te weten dat DOMOTEX 2022 een person-to-person evenement wordt. We nemen al vele jaren deel aan de DOMOTEX omdat het een internationale hub voor de vloerindustrie is waar we een overzicht kunnen krijgen van de nieuwste producten en trends en onze netwerken kunnen uitbreiden. En we hechten ook veel waarde aan de mogelijkheid om een constructieve, persoonlijke dialoog aan te gaan met onze partners. We moedigen onze FHR-partners dan ook aan om naar de beurs te komen, waar we ondersteuning zullen bieden in de vorm van speciale FHR-ontmoetingspunten waar ze kunnen samenkomen en netwerken."

Meer informatie:
DOMOTEX
www.domotex.de

Publicatiedatum: