Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expositie Koenraad Dedobbeleer in designgalerie Maniera

Nog tot 15 januari presenteert de Brusselse designgalerie Maniera een solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Koenraad Dedobbeleer, die de galerieruimte helemaal omvormde tot een bar.Na een periode van beperkte (of geen) sociale bijeenkomsten in 2020-2021, wil Maniera met deze tentoonstelling mensen opnieuw samenbrengen. Zo zal de bar iedere vrijdagavond geactiveerd worden door diverse artistieke hosts, waardoor het publiek niet enkel komt toeschouwer, maar ook gebruiker is van de objecten en meubelstukken.

Voor deze tentoonstelling liet Dedobbeleer zich inspireren door de Oostenrijkse architect Hermann Czech en het interieur van de bar in diens Palais Schwarzenberg in Wenen; een legendarisch project uit de jaren '80.

Dedobbeleer presenteert op vergelijkbare wijze een Gesamtkunstwerk met veertien objecten van verschillende schaal. De stukken omvatten een toonbank met een geïntegreerde lamp, stoelen, krukken, een tafel, wandarmaturen, vloer- en tafellampen, kandelaars, een spiegel en lambriseringen op de muren.

Hoewel elk object gemakkelijk kan worden voorgesteld als functioneel object in een huiselijke omgeving, zijn ze hier bedoeld om een bar te creëren waar bezoekers kunnen gaan zitten om te genieten van een drankje of een gesprek.

Meer informatie:
Maniera
www.maniera.be 

Publicatiedatum: