Doris gelooft heilig in meubelen van koeienpoep

De 23-jarige Doris Hondtong van de Hogeschool Saxion staat met twee medestudenten momenteel op de Dutch Design Week in Eindhoven. Ze presenteren daar het door hen ontwikkelde bouwmateriaal,  op basis van een ‘recept’ van koeienpoep en nog wat andere natuurlijke ingrediënten. In een interview met de nieuwswebsite Tubantia vertelt ze hier meer over.


Doris Hondtong.

Een poepende koe is voor de meeste mensen geen smakelijk gezicht, maar voor Doris en haar medestudenten was het meteen duidelijk. "We keken elkaar aan en dachten gelijk: het is net een levende 3D-printer. Zo zijn we aan de slag gegaan met het zoeken naar het juiste recept en het ontwikkelen van de juiste printer."

Ondanks dat het concept nog niet volledig uitgewerkt en geoptimaliseerd is, hebben ze alle vertrouwen in hun ideeën. "Wat we nu hebben gemaakt moet verder ontwikkeld worden. Dat kost tijd. Misschien nog wel tien jaar. Want het gaat niet alleen om het bouwmateriaal zelf. Er komt natuurlijk ook veel regelgeving bij kijken. Mogelijk zal het eerst ‘kleinere’ toepassingen krijgen. Bijvoorbeeld voor het maken van meubels. Maar we zijn er echt van overtuigd geraakt dat dit materiaal heel veel potentie heeft. We geloven er in."

Lees hier het hele interview.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven