Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Er zijn bedrijven die op dit moment geen mensen meer kunnen krijgen. Hoe denk je dat dat komt?'

"Er zijn bedrijven die op dit moment geen mensen meer kunnen krijgen. Hoe denk je dat dat komt? Kijk om je heen en zie de bedrijven die vrijwel geen problemen hebben om vacatures ingevuld te krijgen. Wat dat voor soort bedrijven zijn? Dat zijn bedrijven die organisch groeien. ‘Vaag gelul’ hoor ik je zeggen." Dat schrijft Ad van Beek, eigenaar van shopacademy, op zijn LinkedIn-account.


Spreker Ad van Beek.

Hij licht dit verder toe: "Organisch groeiende bedrijven zijn bedrijven die zich niet focussen op meer omzet, maar op het geluk van hun mensen. Intrinsiek gemotiveerd om te doen wat nodig is om alles en iedereen blij te maken. Wat kan ik doen om jou te helpen?, een gouden zin, onthoud deze!"

Voor als dit nog steeds te vaag is, maakt Ad zijn standpunt nog concreter aan de hand van een aantal voorbeelden. "Dat je medewerker jou appt met de boodschap: lieve Jan, ik werk thuis hoor, dan kan ik me beter concentreren want ik zit vandaag niet zo lekker in mijn vel. Of dat je op de personeelsadvertentie zet: wij zoeken geen diploma maar een mens met gepassioneerd talent. Of dat je als manager niet als eerste vraagt: Dag Jan, hoe staan de zaken er voor? Maar, He Jan en.. heeft je dochter Lisa haar eindexamen gehaald?"

Ad sluit af: "Je raadt het al. Als de manager of eigenaar niet organisch durft te groeien dan komt zijn bedrijf nooit tot bloei, gaan de blaadjes slap hangen en sterven ze af. Zo glijdt het bedrijf langzaam de afgrond in. Maar er is hoop! Ik vertel het je persoonlijk, een life changing moment. Vind je dat eng? Dan ga je toch gewoon door zoals je al jaren doet?"

Bron: Ad van Beek.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven