Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lanova brengt slimme laadpaal op de markt

Begin dit jaar reden er al ruim 174.000 elektrische auto’s in Nederland rondt. Dat meldde het Rijsdienst voor Ondernemend Nederland. Dat het aantal blijft stijgen is duidelijk; in 2030 mogen er alleen nog elektrische auto’s op de markt worden gebracht. Een elektrisch rijdend Nederland lijkt onomkoombaar. Goed voor het milieu, maar is de energie waarmee de auto wordt opgeladen ook goed voor het milieu? Lanova laadpalen brengt een laadpaal op de markt waarmee duurzaam laden mogelijk is!



Duurzaam laden

In het assortiment van Lanova zijn de Advanced laadpalen te vinden. Deze zijn zowel voor zakelijke rijders als particuliere rijders beschikbaar. Via deze laadpalen is het mogelijk om te laden met lokale stroomopwekking. Daarvoor moet een gecertificeerd installateur wel nog het zogeheten Load Guard Systeem installeren in de meterkast. Deze wordt verbonden met de slimme meter, waardoor het systeem groene energiebronnen, zoals windmolens en zonnepanelen, kan herkennen.

Online instellen
Via een online systeem, de Web Interface, kun je instellen of je via de lokaal opgewekte stroom of via de reguliere stroom wil opladen. Het kan voorkomen dat de lokaal opgewekte stroom niet voldoende is om de auto mee op te laden. Dan gaat de laadpaal automatisch over tot opladen via de reguliere stroom. Door de piek- en daltarieven in te voeren in de Web Interface, is het ook nog mogelijk om te laden tijdens de daluren. Dankzij patroonondersteuning weet het systeem wat de vertrektijd is en wanneer hij de auto het beste kan opladen. Groen of grijs laden is dus beide goed voor de portemonnee!

Laadsessies delen
Een ander bijkomend voordeel is dat alle laadsessies, inclusief datum, tijd, piek- of daluren en de soort stroom altijd online in te zien zijn. Dat kan met telefoon, tablet en laptop. De laadsessies kun je eventueel direct delen met je werkgever, zodat je de kosten kunt declareren. Een laadpaal kopen thuis is dus voor zakelijke en particuliere rijders interessant.

Laden op de bouwplaats
Sinds kort gaat Lanova in samenwerking met Ferex een stapje verder. De rijplaten van Ferex zorgen al voor een duurzame inrichting van bouwplaatsen. Maar met de komst van slimme laadpalen op de bouwplaats, wordt duurzame mobiliteit ook mogelijk. Met een snellader met laadvermogen tot 300 kW zijn nu ook trucks razendsnel opgeladen! Het gebrek aan laadvoorzieningen en het gebrek aan tijd zijn nu dus geen redenen meer om geen elektrische voertuigen in de bouw in te zetten.

Publicatiedatum: