Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Je omringen met mooie dingen kan ook zonder een groot interieur”

Shannen Smets werkt als freelance grafisch ontwerper en communicatiemanager. In haar interieur vullen design, selfmade meubilair en erfstukken elkaar aan. "Daarvoor moet je geen grote lap grond of een immens budget te hebben." Dat vertelt ze in een blog op de website van Master Meubel.

Shannen en haar vriend wonen in een huisje in Hoboken – Antwerpen. "90 vierkante meter maar wel praktisch ingericht", vertelt ze. “Doorheen de jaren hebben we een aantal mooie stukken verzameld. Ook met het oog op de toekomst. Dit zijn klassiekers die mij gaan overleven. En die perfect mee kunnen groeien met ons."


Eetkamer
De tafel in de eetkamer daarentegen vind je in geen enkele meubelcatalogus terug. "Ik vond er geen naar mijn goesting dus hebben we er zelf één gemaakt", lacht Shannen. "Ze bestaat uit een groen afgewerkte betonplaat en clippoten van gerecycleerd materiaal." De stoelen zijn Vitra Wire Chairs en Plastic Armchairs, ontwerpen van Charles en Ray Eames uit 1950.Keuken
In de keuken staat een Vitra Fiberglass Chair van Eames. “Die vormt een ontbijthoekje annex bureau met een 60 jaar oud tafeltje van mijn bomma. We willen het vervangen door een Grand prix stoel van Fritz Hansen en een rond tafeltje.” De bureaustoel waar Shannen op werkt, is een Vitra Physix van Alberto Meda, de geslaagde combinatie van ergonomie en design.Slaapkamer
Shannen en haar vriend slapen in een Auping Auronde bed. Het ontwerp van Frans de la Haye uit 1973 wordt nog steeds handgemaakt in Nederland. “We hebben twee matrassen met verschillende kernen. Dankzij de hoes vormen ze toch één matras.” De nachtkastjes zijn de eigenzinnige Kartell Componibili van Anna Castelli Ferrieri uit 1969. “Als het een rare vorm, een gekke kleur of een interessant verhaal heeft, ben ik verkocht.”Bekijk hier alle foto's.

Meer informatie:
Master Meubel
Steenweg op Diest
111 B-2300 Turnhout
+32(0)14 41 61 13
[email protected]

www.mastermeubel.be

Publicatiedatum: