Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Interieurontwerper Nieky Verhoeven:

"Door de BEP ben ik gegroeid op zowel persoonlijk als werkgebied"

"Nadat ik 2014 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Interior design en styling, wist ik meteen dat ik me verder wilde specialiseren in het vak interieurarchitectuur en ben ik de master interieurarchitectuur aan de HKU begonnen. Deze master heb ik in 2017 succesvol afgerond", vertelt Interieurontwerper Nieky Verhoeven in een artikel dat beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten (bni) publiceerde.

Ze vervolgt: "Na het behalen van mijn master heb ik eerst een paar jaar werkervaring opgedaan bij de Bijenkorf als store designer en bij Thomas Architecten. Na ongeveer 3 jaar ben ik gestart met de BEP."

Op grond van de Wet op de architectentitel (WAT) is de beroepservaringperiode (BEP) verplicht gesteld voor iedereen die na 31 december 2014 afstudeert in een van de vakdisciplines architectuur, stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur of interieurarchitectuur en zich wil inschrijven in het architectenregister. 

"Ik heb nooit getwijfeld om dit traject te volgen, omdat ik graag mijn formele titel wilde behalen en ik overtuigd ben dat dit soort trajecten een meerwaarde leveren aan je persoonlijke ontwikkeling."Nieky Verhoeven. Foto: Thomas Architecten 

Thomas Architecten
Tijdens het BEP traject was ze werkzaam bij Thomas Architecten. Thomas Architecten is een snel groeiend bedrijf. "Door de interne openheid binnen het bedrijf zorgt het ervoor dat je als medewerker veel meekrijgt van de werkzaamheden. Daarnaast kreeg ik ook de ruimte die ik nodig had mijn BEP traject", aldus Nieky Verhoeven, die vandaag de dag nog steeds actief is bij Thomas Architecten.

"In het begin van mijn beroepservaringsperiode had ik moeite met de eindtermen in mijn logboek. Ik merkte al snel dat ik de eindtermen aan het afvinken was en dat het traject meer begon te voelen als een moetje. Samen met mijn mentor (Ike Graven) die overigens niet werkzaam was bij Thomas Architecten, wees me erop om het traject anders te benaderen en de eindtermen meer te gaan zien als leidraad. Door deze aanpak zag ik steeds meer in dat het BEP-traject een mooie reflectie is op je werk. Door de BEP werd ik steeds bewuster van mijn werkzaamheden en waar ik de toekomst naar toe wil. De BEP heeft me meer inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en valkuilen", zegt Nieky.

"Ik ben trots dat ik de BEP heb afgerond en door de werkervaring aan de voorzijde heb ik het traject binnen een jaar afgerond. Ik ben dankbaar en blij dat ik het traject heb gevolgd en heb veel steun en inzichten gekregen van mijn mentor. Door de BEP ben ik gegroeid op zowel persoonlijk als werkgebied", sluit Nieky af.

Bron: bni


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven