Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klanten BSH krijgen volledig circulair speelgoed van gerecyclede koelkasten cadeau

Tijdens de Nationale Recycleweek, van 11 t/m 17 oktober, krijgen BSH en BCC-klanten van de Premium Pick-up Service, die kleine e-waste meegeven aan de bezorger van hun nieuwe elektrische apparaat, gratis Rockeees. Dit is volledig circulair speelgoed van gerecyclede koelkasten. Door oude kleine elektrische apparaten in te leveren, krijgen grondstoffen een tweede, derde of zelfs tiende leven. Dat draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het tegengaan van grondstoffenschaarste. Deze Rockeees zijn in Nederland ontworpen door het ontwerpbureau Apollo11 en voorgedragen voor de Plastics Recycling Awards Europe. Elektrische apparaten
Gemiddeld liggen er in elk huishouden in Nederland vier kleine afgedankte elektrische apparaten, ook wel e-waste genoemd, te wachten om te worden ingeleverd. De Wecycle Premium Pick-up Service lost dit voor mensen op. Bij de bezorging van een nieuw groot elektrisch apparaat, kan de consument ook zijn oude kleine elektrische apparaten mee teruggeven aan de bezorger. De service wordt verspreid over Nederland aangeboden in samenwerking met vervoerders en (online) winkels.

Door de afgedankte kleine elektrische apparaten in te leveren, krijgen grondstoffen uit de afgedankte apparaten een tweede, derde of zelfs tiende leven. Dat draagt bij aan het tegengaan van grondstoffen schaarste en CO2-uitstoot. De winkels die een Premium Pick-up inleverpunt zijn, gaan verder dan hun wettelijke ‘oud-voor-nieuw’-verplichting.

Reacties
Marcel Hagedoorn, Oprichter van BCC: “Wanneer we een groot apparaat bezorgen en installeren bieden we consumenten aan om oude, kleine apparaten ook mee te nemen. Deze apparaten worden gegarandeerd gerecycled en krijgen zo in een andere vorm een tweede leven. We zijn blij dat we deze service die duurzaamheid stimuleert kunnen aanbieden.”

Marcel van der Loos van BSH vult aan: “Wij vinden het belangrijk om consumenten extra service te bieden voor al onze merken, van BlueMovement tot Bosch en Siemens. In samenwerking met onze logistieke partner Vonk en Co is het voor de consument mogelijk om afgedankte kleine elektrische apparaten mee te geven tijdens de bezorging. Hierdoor zetten we met alle betrokken partijen weer een belangrijke stap om te voorkomen dat apparaten weggegooid worden.”

Stichting OPEN en Wecycle
Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen ze samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren ze campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land. Deze speciale inleverpunten zijn hier te vinden.

Meer informatie:
BSH Home Appliances Group
www.bsh-group.com

Publicatiedatum: