Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelmerk Banne zet nieuwe stap in de richting naar transparantie

Nederland staat bekend om zijn baanbrekende benadering van duurzaamheid en om zijn tijdloze, gestripte, no-nonsense designesthetiek. Banne is een visionair merk dat deze designwaarden combineert met hoogwaardige materialen en verantwoorde productiemethoden binnen Europa. Banne brengt een opvallende nieuwe kijk op verantwoord en toekomstbestendig design en debuteerde vorig jaar september met een zesdelige collectie. Een flitsende start: de circulaire Bloom outdoor fauteuil was finalist voor Rosanna Orlandi’s Guiltless Plastic Award in 2020. Banne is de premiumcollectie van interieurbedrijf Zuiver.



Vernoemd naar de oorsprong in de Zaanse polder, zet Banne een nieuwe stap in de richting naar transparantie en houdt het merk de impact op onze planeet zo laag mogelijk – Zonder dat het meer impact heeft op onze leef- en werkstijl. Opnieuw evalueren wat er echt toe doet, is nu belangrijker dan ooit. Een antwoord op de steeds vager wordende grens tussen werk- en woonruimte, vraagt het nieuwe hybride werken een andere design aanpak. 



"Als je onder zeeniveau woont en werkt, is duurzaamheid niet zo'n abstract onderwerp. We zijn ook opgegroeid met de wetenschap dat geweldig design over zoveel meer gaat dan alleen esthetiek. We weten dat echte verandering echte samenwerking vereist. We zijn er dus om designprofessionals overal ter wereld de flexibiliteit en het perspectief te geven die ze nodig hebben om een ​​meer leefbare, toekomstbestendige wereld te ontwerpen. Ontwerpers kunnen het verschil maken", aldus Arjen Lubbes, founder.



Waarom alleen interieurs veranderen, als je de hele keten kunt veranderen? Banne vindt dat elk ontwerp beter zou moeten zijn dan wat eraan voorafging. In onze gedachten is het niet de taak van een ontwerper om een ​​morele kruistocht te voeren, maar om problemen op te lossen. Er is geen urgenter probleem dan klimaatverandering.

Gewapend met dit frisse perspectief, daagt Banne de industrie uit. Het productieproces van een product kan net zo inspirerend zijn als het product zelf. Geen enkel ontwerp is ooit echt af, er is altijd een betere manier om het te maken, we leggen de lat steeds hoger. 

Binnen Banne hanteren we een duurzaamheidsmeetlat, een tiental duurzaamheidscriteria waar we alle ontwerpen aan toetsen. Denk aan materiaalkwalificaties als het gebruik van mono-materialen, geen virgin plastics, geen verchroming, maar ook aan onderhoudsgemak en repareerbaarheid van het product en productie binnen Europa.



If looks can kill, dan kunnen ze ook helpen
Banne werkt samen met een aantal vooraanstaande Europese leveranciers, die dezelfde toewijding delen om nieuwe én meer verantwoorde manieren te zoeken om design van hoge kwaliteit te produceren. Zo werkt Banne exclusief met stofferingen van Kvadrat, linoleum van Forbo, zelfherstellende Fenix NTM toplagen van Arpa en gerecycled plastic van Ecopixel. Voor de lanceringscollectie wendde Banne zich tot Nederlandse ontwerpers uit de voorhoede van duurzaam, detail-lead design: Peter van de Water (winnaar Dutch Design Award 2019), Lex Pott en Bas Vellekoop. Dit is slechts het begin, binnenkort zullen hier nieuwe vooraanstaande namen aan worden toegevoegd.



Back-up, Twigs & Sticks
Dit najaar voegen we de Back-up chair van Peter van de Water aan onze collectie toe, dit ontwerp lag als eerste op de tekentafel bij de start van Banne. De 4-poots versie daarvan is nu gereed, met en zonder arm. In de loop van het najaar wordt daar ook nog de office-versie aan toegevoegd. Ook is de Twigs chair een nieuwkomer in de collectie. In blank of zwart eiken, is deze van verantwoord gekapt hout, een tijdloze variant op de kuipstoel en een comfortabele toevoeging aan iedere (werk)ruimte. Verder is er de nieuwe Sticks-tafel van Lex Pott, met stoere, ronde, massief eiken poten die half buiten het blad geplaatst zijn. In combinatie met het zeer vakkundig omgeklapte gefineerde blad een meer dan fraai totaalbeeld. Een tikkeltje eigenwijs en toch tijdloos. 



Design District in Rotterdam
Van 3 t/m 5 november zal Banne aanwezig zijn tijdens Design District in Rotterdam, waar de Twigs en Sticks voor het eerst gepresenteerd worden. Daarnaast zal Banne tijdens deze dagen een aantal andere key producten presenteren.

Meer informatie:
Banne
www.banne.com

Publicatiedatum: