Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview met Miranda Kuijsten en Wendy Dumoulin

Mooier Wonen Interieur & Wellness: 'Fabrikanten en retailers moeten scherp op trends blijven'

Visgraat speelt ook in 2021 een hoofdrol in vloerenland. "Dat komt ook doordat het in veel tv-programma’s onderwerp van gesprek is. Daarnaast wordt er veel aandacht op Facebook en Instagram aan gegeven", zeggen Miranda Kuijsten en Wendy Dumoulin van Mooier Wonen Interieur & Wellness BV in een gesprek met een woordvoerder van vloerenproducent COREtec. "De vraag is alleen hoe lang deze trend zich blijft voortzetten. Voorlopig verwachten wij geen terugloop. Wel blijft het belangrijk voor fabrikanten en retailers om scherp te blijven op opkomende trends en dus ook flexibel te zijn wanneer de behoefte van de consument verandert. Onze rol is om trendsetter te zijn en de consument inspireren."


Mooier Wonen Interieur & Wellness is in Weert gehuisvest.

Mooier Wonen Interieur & Wellness is een bedrijf in keukens, badkamers, inloopkledingkasten en vloeren. "Onze passie is de consument goed adviseren en zo te begeleiden om van hun huis een thuis te maken. Zeker in een markt die veel in beweging is. Onze passie voor vloeren is ontstaan door het bedenken van een totaalpakket dat wij de klanten aanbieden. De klant komt bij ons kijken voor een keuken, hoe mooi is het dan om de vloer ook niet gelijk mee te nemen in het verhaal? Wij willen een goed assortiment betaalbare en kwalitatieve producten aanbieden en de consument adviseren en actief ondersteunen om hun droom te verwezenlijken."
Het assortiment van Mooier Wonen bestaat uit keukens, badkamers, maatwerkinterieur, tegels en pvc-vloeren. "We kunnen alles op maat produceren, geheel naar wens van de klant. We staan voor kwalitatief hoogwaardige producten." 

Waar letten klanten op bij de aankoop van vloeren?
"De kwaliteit van het materiaal, de kleur en de mate van onderhoud. Verder speelt uiteraard ook de prijs een rol, al is een behoorlijk deel van de klanten van Mooier Wonen Interieur & Wellness bereid om meer te betalen voor een product wanneer hier een betere kwaliteit tegenover staat."

Miranda Kuijsten showt vloerdelen uit de collectie Authentics van COREtec

Wat zijn volgens jullie de belangrijke COREtec-producten voor uw bedrijf?
"De Authentics-serie, met name de natuurlijke kleuren en karakter zijn een groot succes. Sowieso doen de houtdecors het beduidend beter dan de tegels."

Wat zien jullie als voordelen van COREtec?
"Eenvoudige plaatsing, geen ondervloer nodig, krasvast (slijtvast), huisdiervriendelijk, direct te plaatsen - hoeft niet te acclimatiseren, kan gebruikt worden bij vloerverwarming. Daarnaast vochtbestendig."

Sinds wanneer verkoopt Mooier Wonen COREtec?
"Sinds maart 2021, daarvoor was de winkel drie maanden gesloten in verband met het coronabeleid."

Wat is het belang van een product als COREtec voor Mooier Wonen?
"Het is een goede aanvulling voor ons assortiment, zodat we een totaalpakket kunnen aanbieden."

Zijn consumenten- en vakbeurzen belangrijk voor de merken die jullie verdelen?
"Zeer zeker, want hier zie je de innovaties in de markt en ontdek je ook nieuwe fabrikanten en leveranciers. Mooier Wonen Interieur & Wellness wil voorop lopen en toonaangevend zijn, en dit doe je o.a. door zelf actief te zijn. Verder zijn events en beurzen ideale mogelijkheden om nieuwe contacten op te doen en bestaande contacten te verbeteren."

Texas Oak H71 van COREtec.

Fabrikanten stellen alles in het werk om de plaatsing van vloeren te vereenvoudigen. Kliksystemen in alle soorten vloeren zijn daarvan het bewijs. Wat is de toegevoegde waarde van een professional en doe-het-zelver om het allemaal zelf te kunnen doen?
"Voor de vakhandel is een (te) makkelijke manier van leggen niet per se een voordeel. Wij willen juist deze toegevoegde waarde zijn voor de consument! Ons advies is dan ook om juist de vakhandel als partner te blijven zien, omdat het product ook een professionele manier van plaatsen verdient. Doordat COREtec stabiel is, kan de vakman dit uitermate fraai leggen door bijvoorbeeld de vloer (vrijwel) langs de muur en deurposten te plaatsen. Dit is voor de gemiddelde doe-het-zelver een lastige taak. Het is voor de reputatie en het imago van het kwaliteitsmerk COREtec van groot belang dat de vloeren vakkundig worden geplaatst door professionele vloerbedrijven zoals Mooier Wonen Interieur & Wellness!"

Is 'ecologisch' tegenwoordig het grote goed?
"Wij werken bij de keukens met een milieukeurmerk. Dit houdt in dat de kasten vervaardigd zijn vanuit een bioboard en hier maisstengels en granen zijn toegevoegd om hier een duurzaam, groen en milieuvriendelijk product te realiseren.
Bij de vloeren is dit nog een beperkte factor, echter heeft COREtec daar goed op ingespeeld met de kurklaag van de vloer. Als Mooier Wonen Interieur & Wellness voeren we producten uit duurzame materialen die voorzien zijn van een milieukeurmerk."

Highlands Oak 15 van COREtec.

Wat vindt u van de huidige situatie in de vloerenwereld?
"Voor ons bedrijf is het belangrijk dat we ons kunnen blijven onderscheiden in de markt. De verdere opkomst van de bouwmarkten speelt een rol, evenals het internet. In bouwmarkten zie je dat de kennis van het personeel veelal beperkt is wanneer we kijken naar vloeren. Wij durven te stellen dat de mensen bij Mooier Wonen Interieur & Wellness stuk voor stuk echte specialisten zijn die klanten van een deskundig advies kunnen voorzien. Ik denk dat het voor  COREtec van heel groot belang is om samen te werken met echte specialisten."

Wat zijn volgens jullie de COREtec® producten van de toekomst?
"Een uitbreiding van visgraat zou ons advies zijn, waarbij ook de maat van de plank groter wordt. Verder kijken wij uit naar nieuwe aanvulling op het gebied van COREtec Authentics."

Wat is de toegevoegde waarde van Mooier Wonen Interieur & Wellness voor de klanten?
"Onze kennis van de producten, waardoor we een goed en gedegen advies kunnen geven. Onze service, zoals gratis inmeten en advies-op-locatie. Onze inspirerende showroom met complete COREtec shop. Ons bedrijf is gevestigd in Weert, op de rand van Limburg. We zijn heel goed bereikbaar voor een groot deel van Nederland en België. Bij ons kun je gratis parkeren. En heel belangrijk, ons vakmanschap, want onze eigen mensen op de vloer zijn degene die het halfproduct tot een prachtige en vakkundig gelegde vloer maken."

Wat is de grootste uitdaging voor Mooier Wonen Interieur & Wellness in de komende jaren?
"We zullen ons moeten blijven onderscheiden van de concullega's in de markt om succesvol te kunnen blijven. Deze wetenschap houdt ons scherp als ondernemers en wij zijn ervan overtuigd dat Mooier Wonen Interieur & Wellness ook de komende jaren een gezond en succesvol bedrijf kan blijven wanneer we iedere dag ons best doen voor onze klanten. Want uiteindelijk bepaalt de consument of Mooier Wonen interieur & Wellness de komende jaren haar rol in de markt kan houden, en dat zijn we ons zeer bewust!"

Meer informatie:
Mooier Wonen Interieur & Wellness BV
Leukerstraat 65
6004 RD Weert
Tel: 0495-541126
[email protected] 
www.mooierwonenweert.nl 

COREtec Floors
www.coretecfloors.com