Niet op vakantie? Ga aan de slag met jouw huis!

Veel huiseigenaren kiezen ervoor om hun huis in de vakantie te verbouwen. De huizenprijzen blijven namelijk maar stijgen en een verbouwing kan je zowel nu als later veel opleveren. Om de verbouwing soepel te laten verlopen, dien je goed voorbereid te zijn en bijvoorbeeld een tuinafval container te huren. Maar dat is niet het enige. Wij geven je enkele tips, zodat je precies weet waar je aan moet denken voordat je jouw woning gaat verbouwen.

Denk aan een goede voorbereiding
Als je gaat verbouwen, dan is het erg belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zet duidelijk op papier wat je wensen precies zijn en wat de verbouwing je moet opleveren. Misschien wil je graag je keuken verbouwen, een kantoor aan huis creëren of een dakkapel plaatsen. Schrijf op wat hierbij voor jou van belang is en wat de verbouwing mag kosten. Zorg ook dat je de juiste spullen om te verbouwen in huis hebt, zoals gereedschappen en een recycle-bak.

Weet wat jouw budget is
Bekijk ook goed wat jouw budget is en of het geld op je spaarrekening toereikend genoeg is. Het is ook mogelijk je hypotheek te verhogen om je woning te verbouwen, wat ook wel een verbouwingshypotheek genoemd wordt. Zorg ervoor dat je tijdens het verbouwen ook goed zicht hebt op de administratie. Merk je dat je begroting niet wordt behaald, dan kun je op tijd ingrijpen. Zo krijg je straks niet met vervelende verrassingen te maken.

Bekijk of je een bouwvergunning nodig hebt
Voordat je gaat verbouwen, moet je zeker nagaan bij de gemeente of je wel of geen bouwvergunning nodig hebt. Soms heb je voor de gewenste verbouwing een bouwvergunning nodig, maar dit hoeft niet zo te zijn. Echter is het wel zo verstandig om dit na te gaan.

Schakel vakmensen in
Voor een verbouwing heb je zeker echte vakmensen nodig. Echter kost het minder geld om een verbouwing zelf te doen. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de verbouwing zelf te doen en de rest uit te besteden. Het is dan ook goed om na te denken over wat je wilt uitbesteden en wat je zelf kunt doen. Vraag ook bij diverse bedrijven een offerte aan, zodat je een indruk krijgt van wat een goede prijs is. Zo betaal je niet snel teveel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven