Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Brutale kast voor liefhebbers van design'

Studio Brani komt vandaag met twee nieuwe designkasten Brani1 en Brani2 die met name zijn samengesteld uit gerecycled metaal en aluminium. Het no-nonsense ontwerp is nieuw en authentiek, industrieel en kunstzinnig, kenmerkend voor de ontwerpen van Studio BRANI uit Utrecht. De ontwerpers Lodewijk en Lieve van Walraven (vader en dochter) configureren dagelijks samen kasten om online te verkopen, maar slaan met de Brani1 & 2 een nieuwe weg in door iets te ontwerpen wat compleet afwijkt van de norm. De brutale kast is met name bedoeld voor liefhebbers van design.Het meubel heeft panelen die aan de buitenkant van links naar rechts schuiven en door deze te verschuiven ontstaat telkens een nieuwe vorm. Zo heeft de kast geen voor-, achter-, of zijkant. Brani1 past tegen een wand, midden in een ruimte als kunst- of designobject of als onderbreker van een ruimte.

Impact op de emotie
Ontwerper Lodewijk van Walraven licht toe: “Brani1 is brutaal en stoer en verandert van luchtig en rank tot wijds en volumineus. De sterke metalen panelen zijn behandeld met een speciale semi-gloss structuur coating. Het aanraken, voelen en bewegen van deze panelen geeft een absolute impact op de emotie. Daarbij is het ook mogelijk om twee kleuren te kiezen, zo wordt op een speelse manier het ontwerp benadrukt.” The Circle
De materialen die worden gebruikt om Brani1 te maken hebben eerst ergens anders voor gediend. De circulaire producten dragen bij aan de industriële vormgeving. Het ontwerp en product is 100% Dutch Design. Met de hulp van onder andere Wim Klomp van de firma Shopmade is het gedetailleerde tekenwerk uitgevoerd. De productie wordt verspreid over diverse landen in Europa, waar mallen en persvormen zijn aangeschaft door Studio Brani.

De lancering en exposite van Brani design
De lancering vindt plaats in de toonzaal aan de Oudegracht 341 in Utrecht. Vanaf zondag 10 oktober staan de kasten op locatie. Op zaterdag 16, 23 en 30 oktober en ook op 6, 13 en 20 november is het mogelijk om binnen te lopen. Ook doordeweeks zijn bezoekers op afspraak van harte welkom om de meubels te bezichtigen.

Meer informatie:
Brani
www.brani.nl 

Publicatiedatum: