Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het gemak van kunstplanten

Kunstplanten zijn tegenwoordig steeds meer in trek. Geen wonder, want kunstplanten bieden talloze voordelen. Ze hebben geen onderhoud nodig, staan er altijd netjes bij en groeien niet. Ze geven je woonkamer, hal, kantoor of winkel een frisse en moderne uitstraling terwijl je er niets voor hoeft te doen. Ideaal voor de plantenliefhebber zonder groene vingers! Een kunstplant uitzoeken is heel eenvoudig, ze zijn namelijk online te bestellen. Je gaat na waar je de plant neer wilt zetten en kiest een variant die bij je smaak past. Je hoeft immers niet na te denken over lichtinval of waterbehoefte. Dat maakt het mogelijk tropische planten in een donkere ruimte neer te zetten, of veeleisende planten aan te schaffen die het normaal gesproken niet lang uit zouden houden. Kunstplanten zijn verkrijgbaar in alle populaire soorten, zoals:
- Bananenplant
- Goudpalm
- Gatenplant
- Rubberplant
- Varens en cactussen



Kleine varianten zijn al te koop voor enkele euro’s. Grote, tropische kunstplanten kosten wat meer, maar dan geniet je wel in elk jaargetijde van een schitterende plant, zoals een bananenboom of prachtige Monstera Deliciosa. Een ideale oplossing als je wél lang wilt genieten van een groen interieur, maar niet weet hoe je je planten lang mooi houdt.

Je ruimte inrichten met kunstplanten
Stel, je wilt je woonkamer of kantoor vergroenen met enkele planten. Hoe pak je dat dan aan? Ten eerste kijk je naar plek voor je planten. Het is mooi om af te wisselen tussen staande, grote planten, kleine plantjes en hangplanten. Gelukkig kun je elke variant in kunstvorm aanschaffen. Kies bijvoorbeeld voor een grote kunstbananenboom in de hoek en hang er kunst hangplanten boven, zoals bamboe, klimop of een Ficus pumilia. Heel handig aan kunst hangplanten: je hoeft ze geen water te geven. Dat betekent dat je nooit meer op een stoeltje hoeft te balanceren om je hangplanten te voorzien van water! Maak het af met een aantal cactussen op je bureau of kies voor een kunst Bonsai als verrassende accessoire. Kies voor mooie planthangers als je kunst hangplanten wilt toevoegen aan je interieur. Bijvoorbeeld met macramé of van mooi aardewerk. Deze hangers zijn niet duur, gaan lang mee en zorgen voor een gezellige sfeer in je ruimte.

Kunstplanten onderhouden
Kunstplanten zijn in principe onderhoudsvrij. Let er wel op dat je de plant af en toe schoon dient te maken, vooral als je wilt dat je plant een frisse uitstraling behoudt. Net als normale planten vangen kunstplanten ook stof. Door je planten eens in de zoveel tijd - bijvoorbeeld maandelijks - af te nemen met een vochtige doek, houd je ze netjes stofvrij. Daar ben je slechts enkele minuten mee bezig, waarna je kunstplanten er weer stralend bij staan. Ook zin om je kantoor, woonkamer of hal te voorzien van altijd groenblijvende planten? Kies dan voor mooie kunstplanten of neppe hangplanten. Je hebt er geen omkijken naar en je wordt elke keer weer begroet door de mooiste groene en tropische kamerplanten!

Publicatiedatum: