Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatactivisten eisen onmogelijke van Ikea

Klimaatactivisten hebben bij het hoofdkantoor van Ikea geëist dat de meubelretailer voortaan met nog niet-bestaande zero-emissie schepen haar zeelading vervoert. 

Donderdag werd een petitie, ondertekend door bijna 20.000 klanten, overhandigd in Delft. Geëist wordt dat de meubelgigant onmiddellijk overstapt op vrachtschepen die geen emissies uitstoten. Dat die op dit moment nog niet bestaan, daar hebben de activisten geen boodschap aan.

Activisten droegen Ship It Zero T-shirts, droegen een modelcontainer mee en deelden flyers uit met de tekst IKEA: Abandon Dirty Ships (Geen vuile schepen meer) aan IKEA-medewerkers en -shoppers. Ze voerden 'die-ins' op om de aandacht te vestigen op de mate waarin IKEA medeverantwoordelijk is voor de 260.000 vroegtijdige sterfgevallen die jaarlijks worden toegeschreven aan de scheepvaart op fossiele brandstoffen.

Publicatiedatum: