Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In samenwerking met Mineralz, onderdeel van Renewi

Urban Nature Culture lanceert collectie van afgedankt servies

Drie jaar geleden zijn Wim Compier en Anne marie Hermans, oprichters van Urban Nature Culture Amsterdam, gestart met een missie om afgedankt servies opnieuw te glazuren. Om tot een circulair product te komen wordt het servies geglazuurd met een glazuur gewonnen uit de mineralen van bodemassen. Bodemassen ontstaan bij het verbranden van huisafval. Dit proces is in samenwerking met Mineralz (onderdeel van Renewi afvalrecyclaar) tot stand gekomen. Het glazuur is getest op alle specifieke gezondheidseisen. Zo is het glazuur gepatenteerd.In samenwerking met diverse kringloopwinkels in Nederland is er een logistiek systeem opgezet voor het verzamelen van de servies onderdelen; allemaal geselecteerd, allemaal uniek. "De onderdelen worden allemaal naar onze werkplaats gebracht in afgedankte bananendozen alwaar met de hand alle onderdelen worden bekeken op geschiktheid. Daarna worden ze allemaal gewassen, gespoten met de gerecyclede glazuur, gebrand in de oven en klaar gemaakt voor verzending. Het team dat zich bezighoudt met het wassen, glazuren en verpakken bestaat uit specialisten uit de keramiek industrie", vertelt Anne marie.De manier van Circulair produceren van keramiek in combinatie met het gebruik van de glazuur die gewonnen wordt uit de mineralen van huisafval is uniek in de wereld. Urban Nature Culture Amsterdam heeft derhalve een exlcusiviteitssamenwerking met betrekking tot het glazuur afgesloten met Mineralz. Voor Urban Nature Culture is het een grote stap naar 100% circulair.Het glazuur heeft een uniek karakter en door het gebruik van het glazuur op porselein en op aardewerk krijgt het onderling ook een bijzondere uitstraling. De onderdelen zijn niet gelijk aan elkaar wat de mix & match van het servies uniek maakt.

"Preloved tableware, secondhand picked tableware en vintage, het zijn allemaal trend die niet meer gaat stoppen. We moeten immers toewerken naar een 100% circulaire economie. Dat in combinatie met het duurzame karakter van het productieproces, maakt dat Urban Nature Culture op weg is naar een van de meest duurzame merken in de wereld", zegt Anne Marie. Meer informatie:
Urban Nature Culture AMSTERDAM
Pedro de Medinalaan 11
1086 XK Amsterdam
The Netherlands
+31 (0)20 214 40 20
www.urbannatureculture.com
[email protected]

Publicatiedatum: