Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weibelweibel: 2 broers, 1 merk, volop ambities

Twee broers, één merk en de ambitie om esthetiek, zitkwaliteit op maat en duurzame productie te combineren. Johannes en Lukas Weibel hebben een productiefaciliteit gecreëerd waar constructie- en ontwerpexpertise gelijk opgaan in de meubels, die idealiter een levenslange metgezel worden. Zitmeubelen die zijn afgestemd op individuele behoeften en die ergonomisch en aantrekkelijk zijn. En die gemaakt zijn van de beste materialen en toegewijd zijn aan het doel van perfect zitten.

Als productdesigner begeleidt Johannes nieuwe productontwikkelingen - hij is verantwoordelijk voor de strategische oriëntatie van Weibelweibel. Met zijn achtergrond in de economie leidt Lukas de operationele kant van het bedrijf. Zowel over de producteisen als over de werkverdeling zijn ze het eens:

"Wij zien design als een holistisch begrip dat alles omvat van engineering en stoffeerconstructie tot ergonomie. Bij de aankoop van een bank kijken klanten natuurlijk eerst naar het uiterlijk, maar pas als ze op het meubel gaan zitten, leren ze of de ergonomie en de innerlijke werking zo goed zijn als ze eruit zien", aldus Johannes en Lukas Weibel.

POI
Ontwerp: Atelier Oï
De POI-loungestoel maakt indruk met zijn iconische en uitbundige vormentaal. Het is een droomcombinatie van massief hout en een comfortabele zitting van hoogwaardig leer of stof. De loungestoel staat altijd centraal, waar hij ook staat, en creëert op subtiele wijze een charmante sfeer in de ruimte.

JON
Ontwerp: Martin Birrer & Benny Mosimann
Met zijn organische lijnen past JON in elke ambiance. De hoek van de rugleuning kan individueel worden ingesteld en in elke positie worden vergrendeld. Zachte kussens geven de fauteuil een nonchalante uitstraling die uitnodigt tot ontspanning. De hoogte van het nekkussen, dat magnetisch aan de rugleuning is bevestigd, kan worden aangepast voor optimaal comfort. De bekledingsmaterialen voor binnen en buiten zijn vrij te kiezen - er zijn geen grenzen aan de combinaties. JON kan 360° gedraaid worden en is verkrijgbaar met stervoet in glanzend chroom, geborsteld chroom, antraciet of zwart.

WEIBELWEIBEL | Productie
Om aan de hoge eisen van de oprichters te voldoen, werken ontwerpers, stoffeerders en ergonomie-experts in Endingen samen bij de ontwikkeling van de Weibelweibel collectie. De fabricage van elk afzonderlijk product vergt nog steeds veel handwerk van ervaren experts, ondersteund door de modernste technologie. Wanneer een model in productie gaat, wordt het ter plaatse stap voor stap nauwkeurig vervaardigd. Dit omvat zowel het snijden van het bekledingsmateriaal als de bekleding, het naaien en het opvullen van de fauteuil of bank.

In het productieproces worden uitsluitend niet-giftige en milieuvriendelijke materialen gebruikt. Naast duurzaamheid in de productie is het voor Johannes en Lukas ook belangrijk dat ze continuïteit bieden aan hun medewerkers. Daarom hechten ze waarde aan een langdurige samenwerking binnen het bedrijf en zetten ze zich in voor het behoud van arbeidsplaatsen en het creëren van stageplaatsen in Zwitserland.

De broers willen voor Weibelweibel een doelgroep die bewust en duurzaam in zijn meubels investeert. De producten van hun label kunnen daarom in de showroom in Endingen op hun gemak worden bekeken, getest en gepland. Zo willen Johannes en Lukas Weibelweibel ter plaatse tot een vertrouwde ervaring maken en vertrouwen scheppen.

De Weibelweibel-collectie is te vinden in de betere meubelzaken en op weibelweibel.ch. Lukas en Johannes Weibel zijn beschikbaar voor interviews. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor een individuele afspraak.

Meer informatie:
Lisa Perlitz
MARKENKULTUR
+49 (0)89 51 00 97 84
[email protected]
www.marken-kultur.com
www.weibelweibel.ch

Publicatiedatum: