Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat te doen met woonaccessoires in jouw interieur

Woonaccessoires geven eigenheid en sfeer aan jouw interieur. Een mooi souvenir van die ene verre reis, een bijzonder erfstuk van je overleden oma of je lievelingsvaas met kleurrijke bloemen: het is fijn om je in huis te omringen met persoonlijke spullen. Maar, hoe integreer je deze woonaccessoires nou goed in jouw interieur? Met deze tips ga jij nooit meer de mist in!

1.   Groeperen kan je leren
Om ervoor te zorgen dat je huis geen ratjetoe aan willekeurig geplaatste woonaccessoires wordt, is groeperen het sleutelwoord. De kunst is om groepjes te maken van je mooie spullen. Gecombineerde woonaccessoires zullen elkaar namelijk versterken. Zorg ervoor dat er binnen de ‘groepjes’ voldoende afwisseling zit in materiaal, structuur, vorm, hoogte en soort woonaccessoires.

2.   Kleur bekennen
Blijf je de woonaccessoires in jouw interieur maar druk en rommelig vinden ogen? Kleur kan dan goed helpen om eenheid in je woonaccessoires aan te brengen. Ga voor ‘ton-sur-ton’ en zet woonaccessoires die binnen hetzelfde kleurenpallet vallen (en matchen met de kleursamenstelling van jouw interieur) bij elkaar. Je zult zien dat dit trucje direct al een rustiger beeld creëert. Ook al zijn de spullen nog zo verschillend, het resultaat vormt een prachtig geheel.

3.   Gooi symmetrie overboord
Over het algemeen geldt: oneven aantallen zijn mooier dan even aantallen. Dit kan voor sommigen een ietwat onaangename boodschap zijn, aangezien veel mensen aanzienlijke waarde lijken te hechten aan symmetrie – en dus aan even getallen. Binnen de interieurstyling zorgen oneven aantallen echter voor een veel speelsere, dynamischere en bovendien moderne(re) uitstraling.

4.   Gestylde nonchalance
Eigenlijk is de grootste kunst van interieurstyling om ‘gestylde nonchalance’ uit te stralen met jouw woonaccessoires. Het is het mooist als je accessoires niet statisch ogen. Het werkt eigenlijk net als bij een kapsel: je moet er veel moeite insteken om het er zo nonchalant mogelijk uit te laten zien. Speel met je woonaccessoires en wees creatief: hang objecten aan de muur, plaats accessoires op een krukje of etaleer ze in een open kast.

Publicatiedatum: