Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Twee showrooms vol vintage, jong en nieuw design meubels

15-jarig jubileum voor De Machinekamer

De Machinekamer bestaat 15 jaar. Ooit begonnen met het opknappen van buisframe stoelen, inmiddels uitgegroeid tot twee showrooms vol vintage, jong design en nieuw design meubels. In de 15 jaar is er veel veranderd, tijd voor het bedrijf om terug te blikken en vooruit te kijken. Het 15-jarig jubileum wordt in oktober gevierd met verschillende kortingen voor de consument.Van opknappen naar ontwerpen

De Machinekamer is opgericht door de vrienden Rick en Olger. In 2006 begonnen ze met het opknappen van buisframe stoelen. Naast de buisframe klassiekers van Gispen, De Wit en Ahrend, werden al snel ook Eames, Friso Kramer en Artifort stoelen onder handen genomen. Om een zo compleet mogelijk betaalbaar assortiment te bieden, is de collectie sinds 2009 aangevuld met zelf ontworpen buisframe meubels, dit onder de labels Dykmeyer en Tubax.

Liefhebbers van vintage design
De collectie buisframe stoelen werd al snel aangevuld met vintage design uit de jaren ‘30 t/m ‘80. Industriële, Scandinavische en Nederlandse design meubels. “We verkopen alleen wat we zelf mooi vinden”, aldus Olger. De laatste jaren zijn hier ook jong design meubels aan toegevoegd. Design meubels van de laatste jaren, soms zelfs nog ongebruikt in de doos.

Van stoelen naar tafels
De Machinekamer is van origine gericht op zitmeubelen. Frustrerend was dat de stoelen vaak aan logge lompe tafels werden gezet. Vanuit deze frustratie kwam de inspiratie om een tafelcollectie te ontwerpen. In 2014 was daar Sav & Økse; een collectie Scandinavische tafels. De laatste jaren is de collectie uitgebreid met eetkamerbankjes, salontafels, stoelen en kasten. Allen met die kenmerkende Scandinavische vormgeving en gemaakt van massief hout.

Scandinavisch zitten
Nieuw in de collectie zijn de Scandinavische banken. Banken met de kenmerkende Scandinavisch eenvoud en gemaakt van kwaliteit stoffen. “Een bank moet niet alleen mooi zijn en goed zitten, maar je wilt ook dat de banken in de jaren zijn kwaliteit behoudt”, aldus Olger. “De banken zijn een nieuwe uitbreiding van de collectie, maar ze sluiten naadloos aan binnen het aanbod in de showrooms."

De Machinekamer in ontwikkeling
"De afgelopen 15 jaar is De Machinekamer gegroeid in alle vormen; qua collectie, showrooms en als bedrijf. Vorig jaar is er een tweede showroom in Utrecht bijgekomen. Het enthousiasme voor het ontwikkelen van een eigen collectie en het verzamelen van een unieke vintage en jong design meubels blijft voor ons elke dag een plezier." 

De Machinekamer is in 2006 opgericht en richtte zich oorspronkelijk op vintage design meubels. In de loop van de jaren zijn we ons ook gaan toeleggen op het ontwerpen van nieuwe meubels en het opnieuw uitbrengen van oude ontwerpen. De Machinekamer is uitgegroeid tot een meubelwinkel met een grote collectie vintage designklassiekers, een groeiende collectie unieke nieuwe design meubels en heruitgaven van Nederlandse designklassiekers. Dykmeyer, Tubax, Galvanitas Compass Collection en Sav & Økse zijn labels van De Machinekamer.  De Machinekamer heeft showrooms in Zaandam en Utrecht.

Meer informatie:
De Machinekamer
www.demachinekamer.nl 

Publicatiedatum: