Designmeubelbedrijf maakt op prestigieuze onderscheiding

Directeur Maarten van de Goor van Jess: "Het zet ons bedrijf op een bepaald niveau neer"

Jess draait op volle toeren. In de afgelopen periode zijn de showroom en het kantoor, die op de eerste verdieping zijn te vinden, flink onder handen genomen. In december is de begane grond aan de beurt. Daar zit onder andere het productiebedrijf, dat in de afgelopen maanden bepaald niet heeft stilgezeten. Steeds meer retailers, interieurarchitecten en ook consumenten weten de weg naar Oss te vinden. Nu het bedrijf straks weer op beurzen in o.a. Salzburg, Kortrijk, Rotterdam, Keulen, Stockholm en Londen is te vinden, zal het aantal orders verder toenemen. Dat het designmeubelbedrijf ook nog kans maakt op een prestigieuze onderscheiding, zal zeker voor een extra boost zorgen.


Modulaire bank Infinity is door Gijs Papavoine ontworpen.

Jess heeft in het afgelopen jaar vooral een verdieping doorgevoerd in bestaande modellen. Daarnaast zag de modulaire bank Infinity het levenslicht. Het door Gijs Papavoine ontworpen zitmeubel slaat aan. Alle Nederlandse dealers hebben er inmiddels kennis mee gemaakt. De kritieken zijn overwegend positief. Komende week al worden de eerste banken uitgeleverd.
De stijl van de gerenommeerde designer Papavoine sluit naadloos aan bij de bestaande collectie van designmeubelbedrijf Jess, waar het draait om sterke grafische elementen, aangevuld met vloeiende vormen. Het lijkt een perfecte mix van pure belijning en functionaliteit. De Infinity bestaat uit verschillende elementen waarmee de gebruiker de perfecte bank kan samenstellen.

Pavel Rajman op Infinity in de showroom van Jess.

De Nederlandse afnemers hebben al in de bank kunnen zitten en deze kunnen zien en ook voelen. Dit in tegenstelling tot de buitenlandse klanten, die samen goed zijn voor zo'n 80% van de omzet. Jess is wereldwijd actief in landen als Australië, Engeland, Duitsland, België, Denemarken, China en Amerika. In de afgelopen coronaperiode bleven de bestellingen binnenkomen. "Dat klanten nieuwe ontwerpen ongezien durven te bestellen, vind ik knap. Dat doen ze op basis van vertrouwen. Ze weten wat ze aan ons hebben en welke materialen we gebruiken, o.a. aan de hand van de stalen die we opsturen", legt eigenaar Maarten van de Goor uit. "Maar banken worden niet zo snel ongezien besteld. Daar moeten ze minimaal een keer in hebben gezeten. Gelukkig komen de beurzen er weer aan, dan kan er weer volop gezeten worden", blikt Maarten vooruit.


Maarten van de Goor ziet de toekomst van zijn bedrijf met veel vertrouwen tegemoet.

"Met Jess zitten we in de mix", gaat hij verder. "We leveren niet alleen aan retailers, ook aan projectinrichters. Sinds september vorig jaar draait die markt weer op volle toeren en hebben we al heel wat restaurants en hotels mede helpen mogen inrichten met onze meubelen. Opvallend is dat ook steeds meer kantoren onze designmeubelen weten te vinden", zegt hij.

De nabije toekomst ziet Maarten met vertrouwen tegemoet. "De retailmarkt zal zich stabiliseren of iets teruglopen, mede omdat er minder verhuisd wordt. Daar staat tegenover dat de consument blijft investeren in zijn huis. Als Jess blijven we groeien qua aantal landen waar onze meubelen worden verkocht. We hebben inmiddels in bijna heel Europa agenten zitten."

De comfortabele eetkamerfauteuil Jolly maakt kans op een prestigieuze Duitse onderscheiding.

Een flinke opsteker is dat Jess kans maakt op een hoge onderscheiding. "Stoel Jolly, een comfortabele eetkamerfauteuil met heerlijk zitcomfort, is genomineerd voor de German Design Award. Daar zijn we heel trots op. Het is een bekroning op ons werk waarmee we al een aantal jaren bezig zijn. Als we straks naar de beurs in Keulen gaan, kunnen we de Duitsers laten zien dat Jolly genomineerd is voor de German Design Award. Daar zijn ze dol op. Het zet ons merk op een bepaald niveau neer. Ik ben er heel blij mee."

Meer informatie:
Jess
Ketelmeer 12
5347 JX Oss
+31 412 63 90 92
www.jessdesign.com  
info@jessdesign.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven