Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet in keukens, vloeren, meubels en van woninginrichters hoger dan 1 en 2 jaar eerder

De detailhandel heeft in augustus 3 procent meer omgezet dan in augustus 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 1,9 procent hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 6,3 procen. Daarnaast is online 10,2 procent meer omgezet door de detailhandel. In vergelijking met augustus 2019 lag de omzet van de detailhandel 13,4 procent hoger in augustus 2021.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in augustus. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 1,9 procent hoger dan in augustus 2020.


Omzet detailhandel.

Omzet non-foodwinkels
De omzet van de non-foodwinkels groeide in augustus 2021 met 6,3 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 4,2 procent hoger dan een jaar eerder. Ten opzichte van augustus 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in augustus 2021 bijna 15 procent hoger.

Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, de drogisterijen en de winkels in meubels en woninginrichting hebben meer omgezet dan een en twee jaar eerder. De winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in recreatieartikelen hebben minder omgezet dan in augustus 2020, maar meer dan in augustus 2019.


Omzet deelbranches detailhandel.

Online ruim meer omzet
De online omzet was in augustus 10,2 procent hoger dan in augustus 2020. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 9,4 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 11,3 procent.

Bron: CBS

Publicatiedatum: