Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thomas Knol van Bamboebaas.nl:

'Steeds meer consumenten zien de vele voordelen van bamboe'

“Consumenten worden zich steeds meer bewust van de vele voordelen van bamboe”, vertelt Thomas Knol, oprichter van verkoopplatform Bamboebaas. Hij zit dit voornamelijk terug in het consumentengedrag op zijn website.Bamboe, dat vaak verward wordt met hout, is de snelst groeiende plant op aarde en groeit na het oogsten zonder toegevoegde grondstoffen weer in rap tempo verder. Dit wordt ook wel een onuitputtelijke bron genoemd en dat is een voordeel voor het milieu. Daarnaast produceert bamboe tot wel 35% meer zuurstof dan de gemiddelde boom en kan de hele plant gebruikt worden bij het maken van bamboe producten.

Bamboebaas.nl is een verzamelplatform voor alle bamboe producten in Nederland. Met meer dan 10.000 producten in het assortiment maken ze de zoektocht naar een product van bamboe een stuk gemakkelijker voor de consument.

Negatief in het nieuws
"Begin dit jaar kwamen producten die gemaakt zijn van bamboe en melamine kunststof negatief in het nieuws. Dit betrof vooral het servies van bamboe, denk aan borden, reisbekers of bestek."

"De combinatie van bamboevezels en melamine kunststof in het servies zou stoffen afgeven zoals formaldehyde en melamine, die bij te hoge hoeveelheden schadelijk zouden zijn voor de gezondheid. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft destijds bepaald dat alle producten bestaande uit bamboe en melamine kunststof niet meer verkocht mochten worden."

Ondanks de commotie rondom het negatieve nieuws ziet de eigenaar van Bamboebaas de bezoekersaantallen in andere categorieën juist flink stijgen. “De bamboe producten waarin melamine kunststof was verwerkt was maar een klein aandeel van het totale aanbod” zegt Thomas. Mede dankzij het nationaal verspreiden van dit nieuws is de interesse in het materiaal en het zeer diverse aanbod bij veel consumenten gestegen.

Bamboe meubels, kleding, matten
"Door de flexibiliteit van het materiaal kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het maken van bamboe. Het grootste aanbod bamboe producten vindt je toch wel voor in het interieur. Denk aan tafels, lampen en rolgordijnen. Maar ook bamboematten voor in de tuin of beddengoed zijn steeds populairder onder de duurzame shoppers."

Meer informatie:
Bamboebaas
www.bamboebaas.nl