Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FOTOREPORTAGE CBM

Bedrijfsbezoeken en Skûtsjesilen tijdens reis Jong Management

Deze maand reisde een grote afvaardiging van Jong Management af naar Noord-Nederland voor de jaarlijkse ‘buitenlandse’ reis. De start was bij Vepa the Furniture Factory waar de ongeveer 45 JM-ers verzamelden. Voorzitter Lars van Gruythuisen trapte de tweedaagse af waarna Kees Hoogendijk het woord nam namens CBM.

Hij reikte aan Janwillem de Kam (directeur Vepa) een oorkonde en de bijbehorende jubileumtaart uit omdat het bedrijf al 50 jaar een gewaardeerd lid is van CBM. Blij verrast nam Janwillem de felicitaties in ontvangst. Daarna heette hij de leden van Jong Management welkom en werd de groep door de fabriek en showroom rondgeleid. ’s Middags reisde de groep af naar het volgende locatiebezoek. Dat meldt CBM, Branchevereniging voor Interieurbouw en Meubelindustrie.


Kees Hoogendijk van CBM reikt Janwillem de Kam een oorkonde en de bijbehorende jubileumtaart uit. Bekijk hier de hele fotoreportage van CBM.

In Gorredijk startte het bezoek aan Frederiks Interieurs met een lunch. Buiten stonden de BBQ en de Green Egg opgesteld en de lunch werd perfect bereid door Josja. De groep werd opgesplitst en Werner Ritmeester gaf een rondleiding in het bedrijf.
Later arriveerde spreker Remy de Boer, kapitein van skûtsje De Eenvoud. Hij vertelde over de geschiedenis van de skûtsjes (vrouw en kinderen werden overboord gezet en moesten het schip voorttrekken bij weinig wind) en hij vertelde over de marktwerking van de skûtsjes. Daarna vertelde hij hoe een team werkt aan boord tijdens een wedstrijd, er is geen sprake van democratie.


Bezoek aan Frederiks Interieurs.

Aan het einde van de middag was het tijd om in het hotel op te frissen en voor te bereiden op de avond. Het diner was bij Post-Plaza Hotel & Grand Café in Leeuwarden, waar Frederiks Interieur het interieur heeft gemaakt. Verdeeld aan meerdere tafels werd de dag doorgenomen en werd er genoten van het eten. Na het diner volgden wat drankjes en na een telefoontje naar Paddy O’Ryan, de Irish Pub van Leeuwarden, konden de JM-ers daar terecht om de avond gezellig af te sluiten.

Skûtsjesilen
De volgende dag lagen vier skûtsjes met kapiteins en maten al te wachten. Werner Ritmeester is van alle markten thuis en was ook één van de kapiteins. Het was mooi weer maar helaas was er weinig wind. Het Slotermeer werd met zeil overgestoken en met de motor ging de tocht door Woudsend. In het Heegermeer meerden we aan bij een eiland voor de lunch en voor het wedstrijdelement werd een touw tevoorschijn gehaald. Het oorspronkelijke plan was een wedstrijd te zeilen, maar door de afwezigheid van de wind moesten we dit idee laten varen. Dus een wedstrijd touwtrekken werd bedacht. Bemanning tegen bemanning. Een spannende strijd maar uiteindelijk ging de bemanning van Top en Twel er met de prijs vandoor. De zeilen werden weer gehesen. In Sloten werd de tweedaagse afgesloten met de prijsuitreiking en een borrel.Bekijk hier de hele fotoreportage van CBM.