Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Tekort aan arbeidskrachten en verstoring van toeleveringsketen

Meubelfabrikant verlaagt winstverwachting

Meubelfabrikant HNI heeft haar winstverwachtingen bijgesteld. Dit doordat het bedrijf niet genoeg werknemers voor haar fabrieken kan vinden en de toeleveringsketen nog niet optimaal is.

Tijdens een gesprek met investeerders op 3 augustus zeiden leidinggevenden dat ze verwachtten dat het bedrijf iets meer zou verdienen dan in dezelfde periode in 2020. De onthulling komt neer op een winstschommeling in het bereik van $ 8 miljoen tot $ 11 miljoen.

Naast het feit dat het niet genoeg werknemers voor zijn fabrieken kan aannemen, zei het bedrijf ook dat zijn fabrieken niet zoveel meubels produceren als leidinggevenden hadden verwacht vanwege werknemers die positief hebben getest op COVID-19.

"Arbeidstekorten en verstoringen van de toeleveringsketen zijn goed gedocumenteerd", zei CEO Jeff Lorenger in een persbericht, "en we zijn niet immuun."

HNI is vooral bekend om zijn kantoormeubeldivisie, die verkoopt met merknamen als Allsteel en The Hon Company. Het bedrijf maakt meubels, stoelen en tafels. HNI heeft ook een afdeling woninginrichting, die voornamelijk haarden en inzethaarden maakt. 

Bron: Des Moines Register


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven