Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bolia probeert haar CO2-voetafdruk te verkleinen

'Duurzaamheid is altijd het uitgangspunt voor ontwikkeling van onze designartikelen’

"We zijn niet perfect, maar duurzaamheid is altijd het uitgangspunt voor de ontwikkeling van onze designartikelen. Naast het met zorg selecteren van materialen en fabrikanten, zijn de emballage, verzorgingsproducten, vervangbare onderdelen en recycling van het oude meubel aspecten die we meenemen in elk designartikel", aldus het meubelbedrijf Bolia. Op deze manier probeert de organisatie de levensduur van producten te verlengen en haar CO2-voetafdruk te verkleinen. Om diezelfde reden geeft ze standaard tien jaar garantie op onze hele collectie.



FSC-gecertificeerd hout
Een goede houtbewerking is altijd al een belangrijke pijler in de Scandinavische designtraditie geweest. Bij Bolia houden ze ervan om mooi, massief kwaliteitshout zoals eiken, walnoot en essen in haar designartikelen te verwerken. Daarom is al het hout FSC-gecertificeerd, wat een duurzame bosbouw waarborgt. Hier worden de bomen zorgvuldig gekapt en opnieuw aangeplant.



Tactiele meubelstoffen
"Ons leer is volledig traceerbaar, zodat de productie transparant is en we alleen kwaliteitsleer van bekwame producenten gebruiken. Al onze meubelstoffen hebben het STANDARD 100 by OEKO-TEX-keurmerk, waardoor je zeker weet dat de stoffen geen schadelijke chemicaliƫn bevatten." Dat laat Bolia in een persbericht weten.
Tactiele, stoffen, met natuurlijke vezels van katoen, linnen, viscose of wol. Bij sommige meubelstoffen worden de natuurlijke materialen gemengd met synthetische of gerecyclede vezels voor een nog betere slijtvastheid en kleurechtheid.



Details
Veel van de designartikelen hebben handgemaakte details van natuurlijke materialen zoals kurk, hennep of papieren vlechtwerk. Het papieren vlechtwerk, dat onder meer te vinden is de prachtige Cord-lijn met eikenhouten dressoirs en kasten, wordt lokaal geproduceerd in de Deense stad Randers, en is van een van de beste kwaliteiten ter wereld.

Meer informatie:
Bolia
www.bolia.com

Publicatiedatum: