Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

60- en 30-jarig jubileum Europallet en EPAL

In 2021 viert EPAL, de European Pallet Association, haar 30-jarig bestaan, alsook de 60ste verjaardag van de europallet. In België en Luxemburg zorgen een 50-tal EPAL-gecertificeerde fabrikanten en herstellers ervoor dat bedrijven en logistieke spelers vlot kunnen beschikken over kwalitatief gewaarborgde EPAL pallets.EPAL werd in 1991 opgericht als internationale vereniging voor uitwisselbare europallets en is nu in meer dan 30 landen vertegenwoordigd. Met ongeveer 600 miljoen EPAL europallets in omloop is de EPAL Europe Pallet Exchange Pool de grootste open palletpool ter wereld.

Gestandaardiseerd. Gecertificeerde kwaliteit. Onbeperkt gebruik en uitwisseling
In 1961 werd de europallet gelanceerd, de standaard inzake uitwisselbare pallets. Het was het begin van een ongeëvenaard succesverhaal. Het idee was eenvoudig: uitwisselbaarheid door kwaliteit en kwaliteit door kwaliteitsgarantie. Door middel van kwaliteit, de veiligheid van mensen en goederen waarborgen.

EPAL, een internationale kwaliteitsgarantie
De EPAL Technical Regulations vormen de basis voor een internationaal éénvormige kwaliteit en voor de gestandaardiseerde afmetingen van de EPAL europallet. De wereldwijde kwaliteitsgarantie die EPAL biedt, met ongeveer 21.000 kwaliteitscontroles per jaar, waarborgt vlotte logistieke processen in internationale opslag en transport.

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid
Al drie decennia vormt de EPAL Europallet Exchange Pool het archetype van een duurzame kringloopeconomie.  Hergebruik, uitwisseling, reparatie en recyclage van EPAL europallets staan synoniem voor respect voor het milieu en de grondstoffen. De houten EPAL europallets leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat door het vermijden van CO2-uitstoot.

“State of the Art”
In 2021 staat het merk EPAL wereldwijd nog steeds voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in de logistiekeketen.
De EPAL europallet is in alle opzichten “state of the art”.

Over Belepal
In België en Luxemburg hebben de erkende fabrikanten en herstellers van EPAL pallets zich verenigd in de vzw Belepal , een vereniging opgericht in het jaar 2000 met als doel onder meer het voeren van promotie, het verlenen van bijstand aan de fabrikanten en reparateurs, het vertegenwoordigen van de vereniging en haar leden bij overheden en andere instanties, en het actief bestrijden van fraude, namaak en oneerlijke concurrentie.

Meer informatie:
Belepal
www.belepal.be 
www.epal.eu 

Publicatiedatum: