Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lamett investeert in uitbreiding van productie

De firma Lamett, producent/distributeur van parket en Parquetvinyl, heeft via zijn dochteronderneming in Tsjechië, fors geïnvesteerd in de verdere uitbreiding van zijn productiesite.


Bruno Descamps en Thomas Baert.

Lamett is specialist in diverse soorten harde vloerbekleding en kocht in 2016 alle aandelen van de parketproducent Morava Wood. Morava Wood bevindt zich in de stad Unicov, Olomouc, in het Oosten van Tsjechië en is de Europese marktleider wat betreft productie van massief parket.  Er worden 120 mensen tewerkgesteld. De recente expansie bestaat uit de uitbreiding van land en productiehallen met 86.000 m². Dit omvat een volledig verticaal geïntegreerde zagerij en verschillende bedrijfsgebouwen.  Bruno Descamps, CEO van Lamett “Deze uitbreiding zal ons toelaten om onze markpositie te verstevigen en te beantwoorden aan de wereldwijde vraag van onze hoogstaande massieve parketvloeren.”

Lamett werd in 2008 opgestart en heeft twee aandeelhouders: Bruno Descamps die de rol van CEO op zich neemt en Thomas Baert die zich meer in een adviserende rol bevindt. Het duo is reeds meer dan 30 jaar aan elkaar gelinkt. “Het gaat terug naar onze studententijd; ondernemen en de passie van het ondernemen hebben we altijd gedeeld.”  Lamett Europe zal dit jaar wellicht een geconsolideerde omzet halen van 75 miljoen euro.  In 2017 lanceerde Lamett naast parket de eerste collecties Parquetvinyl.  Een beslissing die hen geen windeieren legde, want de vraag naar rigide SPC-vloeren kent een spectaculaire groei.
 
Lamett spreekt ook in 2021 de ambitie uit om te blijven groeien. “De voorbije jaren hebben we steeds onze eigen koers gevaren. Als jonge firma hebben we hard gewerkt aan ons eigen DNA en onze eigen cultuur. Uiteraard houden we een oogje op onze concurrenten, maar we houden vast aan onze principes. Nu hebben we de structuur en maturiteit om verder door te groeien. Het heeft weinig zin om zich vast te pinnen op een bedrag, maar het zou toch wel een ontgoocheling zijn mochten we tegen 2025 niet ruim voorbij de 100 mio euro geconsolideerde omzet zitten”, aldus de CEO van Lamett.

Meer informatie:
Lamett
www.lamett.eu 

Publicatiedatum: