Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische Organic-Concept ontwerpt duurzame tenthuizen voor outdoorwoonervaring

Het Belgische bedrijf Organic-Concept is pionier in het voorzien van organische tentstructuren voor hotels, restaurants, bars, evenementenlocaties en festivals (als Tomorrowland en WeCanDance), maar ook voor particulieren. Toen de coronacrisis in 2020 de hele evenementensector opschudde en de wereld plotseling tot stilstand kwam, nam ook het ondernemerskoppel Sébastien Meiresonne en Anse Van Gestel de tijd om na te denken en alles in perspectief te plaatsen. Zo kregen ze de kans om die zomer samen met hun vier kinderen neer te strijken in een Tent House-testeenheid midden in de natuur.Het was op dat moment dat Sébastien en Anse het belang en helende effect herontdekten van de verbinding met de natuur, met zichzelf en met anderen, en het volgende spannende hoofdstuk van hun gezamenlijk ondernemersverhaal schreven. Samen creëerden ze een exclusief online Outdoor Living & Outdoor Experience platform met een unieke synergie tussen bestaande Organic-Concept tenten, nieuwe ontwikkelingen en zorgvuldig samengestelde producten van gelijkgestemde partners. Het resultaat? Een wonderbaarlijke mix van organische tentstructuren en tenthuizen met duurzame, stijlvolle decoratiestukken en producten die je meteen onderdompelen in de ultieme Outdoor Living Experience.

De nomadische levensstijl, gekenmerkt door een uitgesproken passie voor reizen, vrijheid en eenheid met de natuur is sinds 2020 aan een duidelijke opmars bezig. Door de pandemie en de terugkerende, verplichte rust, ging de consument gretig op zoek naar de natuur om te kunnen ontspannen. Hoewel we droomden van verre, zonnige oorden, genoten we tegelijk van lokale uitjes in het groen. Het is ook op dat moment dat Sébastien en Anse als pioneer in België op het idee van de duurzame, organische tenthuizen kwamen. Als ware trendspotters begreep het ondernemerskoppel onmiddellijk dat hun vernieuwende tenthuizen het perfecte antwoord was op de opkomende nomad normal lifestyle.

De kwalitatieve, innovatieve organische tenthuizen, zijn speciaal ontworpen en ontwikkeld als (tijdelijke) luxeaccommodatie voor milieugevoelige contreien. Zo zou je tenthuis zelfs met je kunnen meereizen. Met de kenmerkende rondingen van de stretchtent en de rustieke houten elementen vormen ze stuk voor stuk een prachtige aanvulling op elke natuurlijke omgeving. Het ingenieus eenvoudige modulaire houtskelet en de stretchtentstructuren zorgen ervoor dat ze gemakkelijk verplaats- en verwijderbaar zijn.

Meer informatie:
Organic-Concept
www.organic-concept.com 

Publicatiedatum: