Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Veel van de verhalen zijn nooit eerder gedeeld'

IKEA Museum Digital officieel geopend

IKEA Museum Digital is geopend met de uitgebreide en levendige geschiedenis van het merk. Meer dan 100 verhalen over onder meer de oprichter Ingvar Kamprad en enkele van de meest iconische producten en gedenkwaardige ontwerpen. De producten variëren van de jaren veertig tot vandaag. Veel van deze verhalen zijn nooit eerder publiekelijk gedeeld. Dat meldt de beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten (bni).De verhalen worden verteld aan de hand van historische documenten en artefacten, en vanuit verschillende perspectieven door de mensen die erbij waren toen het gebeurde. Elk verhaal voegt een stukje toe aan het verhaal van IKEA, een verhaal dat nog elke dag groeit. Het gaat daarbij niet alleen om glorieuze triomfen uit de geschiedenis van de meubelgigant, maar ook om grootse mislukkingen, fouten of opmerkelijke avonturen.


Oprichter Ingvar Kamprad, in zijn jongere jaren.

IKEA Museum Digital bestaat uit meer dan 100 redactionele artikelen, films en interviews met de mensen die betrokken zijn bij de reis die IKEA doorgemaakt heeft: van een klein lokaal bedrijf tot een wereldwijd merk voor woninginrichting met meer dan 210.000 medewerkers en 456 winkels in 61 landen.Het museum is gevestigd in het oorspronkelijke gebouw van de eerste IKEA-winkel, die in 1958 werd geopend in Älmhult in de Zuid-Zweedse regio Småland. Het museum heeft een doorlopende collectie verdeeld over drie exposities: Our Roots, IKEA Door De Eeuwen en De Vele Kanten van Ingvar Kamprad. Het museum beschikt ook een aantal tijdelijke tentoonstellingen, evenals een restaurant en een winkel.

Bron: bni

Publicatiedatum: