Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prova legt uit

Gepoedercoat materiaal reinigen gaat vaak fout

Als we het hebben over 360 graden en wonen, hebben we het niet alleen over interieurnieuws en -tips. Het exterieur hoort daar net zo goed bij. Zowel in het interieur als exterieur van woningen kom je gepoedercoat materiaal tegen. Denk aan radiatoren, (kantoor)meubilair en aluminium kozijnen, ramen en deuren. Ook stalen hekwerken en gevelbeplating behoren hiertoe. Dit materiaal moet regelmatig gereinigd worden om beschadigingen te voorkomen. Een expert van Prova Reiniging geeft aan dat dit helaas nog te vaak verkeerd gaat. Wat er fout gaat en hoe het dan wel moet? Dat lees je in dit artikel.



Gepoedercoate kozijnen, ramen en deuren
Gepoedercoat materiaal is letterlijk materiaal waarop een wit poeder wordt aangebracht. Deze laag wordt elektrostatisch aangebracht en is daarna niet meer zichtbaar. Het doel hiervan is om materialen te beschermen tegen corrosie, krassen of weersinvloeden. De velgen van de auto zijn hier een bekend voorbeeld van. Maar ook aluminium kozijnen en deuren zijn hiermee beschermd.

Waarom gepoedercoat materiaal reinigen?
Misschien vraag je je af waarom er een poeder wordt gebruikt voor bescherming, en geen lak. De reden is simpel; poeder hardt beter uit. Daardoor is de bescherming effectiever. Poedercoating heeft ook een nadeel. Als de zon veel schijnt op het materiaal, kan het gaan verpoederen. Je krijgt dan een witte laag poeder te zien. Zeker nu de zomer voorbij is, bestaat de kans dat je een soort witte laag ziet op je kozijnen, deuren of gevelbeplating.

Reinigen met cleaners of middelen
Het is natuurlijk geen mooi aangezicht als je wit poeder ziet aan de buitenkant van je woning. Daarom starten de meeste mensen met het schoonmaken ervan. Een expert van Prova Reiniging, specialist in gevelreiniging Amsterdam tot Maastricht, geeft aan dat het reinigen lang niet altijd goed gaat. “De meeste mensen gebruiken een polijstende cleaner of mild reinigingsmiddel om gepoedercoat materiaal te reinigen. Het aanbod van deze producten is groot, maar de kwaliteit lang niet altijd goed. Het gevolg is dat mensen op een verkeerde manier omgaan met het middel of het middel niet goed gebruiken. Als een reinigingsmiddel bijvoorbeeld te sterk is of je gebruikt er te veel van, is de kans op inetsen groot.”

Reinigen met nanocoating
Om het witte poeder te verwijderen en de originele kleur terug te laten komen, is een behandeling met nanocoating nodig. Dat stelt de expert van Prova. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nanotechnologie. Het is een nieuwe technologie waarbij de kleinste delen worden gecoat. Dat betekent dat het witte poeder niet meer ‘naar buiten kan’. Daardoor krijgt het materiaal weer de originele kleur en blijft het tóch beschermd tegen weersinvloeden en beschadigingen.

Publicatiedatum: