Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Waardeloos afval veranderen in circulaire producten

Twee bedrijven uit internationale maakindustrie gaan samenwerken

Twee bedrijven uit de internationale maakindustrie gaan samenwerken. Triboo uit Nederland maakt van waardeloos afval circulaire kantoorinrichting en Wehlers uit Denemarken is een duurzaam design meubelmerk voor de bewuste consument. Marc van der Heijden, directeur Triboo en Maria Fryd Wehler en Henrik Holm, directie van Wehlers beogen met de samenwerking een grotere afzet te gaan creëren voor grondstoffen die nu als afval belanden in de verbrandingsoven, onder de grond of in de zee.

Het probleem van afval is verantwoordelijkheid en afzet daar gaan zij samen wat aan doen door spraakmakende circulaire meubelen te produceren van afval en aan te bieden aan de markt. Het doel is om de verspilling van grondstoffen terug te brengen naar nul. Vanaf vandaag zijn de producten van Wehlers leverbaar via Triboo en daar zijn ze super trots op.


In een RUM stoel zit twee kilo waardeloos afval.

RUM
De RUM (ReUsedMaterials) stoel wordt gemaakt van gerecyclede materialen uit twee verschillende afvalstromen. Plastics uit de zee en afval uit de elektronica industrie. Het plastic uit de zee wordt verzameld en gesorteerd in en rond Denemarken. Het plastic komt uit de Scandinavische zeeën en havens. Voornamelijk uit Denemarken, de Faeröer en IJsland, maar ook uit de internationale wateren.

De grondstoffen voor de RUM E-Waste worden gehaald uit defecte of verouderde elektrische en elektronische toestellen zoals oude computers, printers en autoapparatuur. Deze worden gesorteerd, schoongemaakt, gegranuleerd en vervolgens gesmolten tot het donkere/zwarte plastic wat wordt gebruikt in de RUM chair.Het circulaire denken is terug te zien doordat er slechts twee materialen zijn gebruikt bij de productie van de RUM stoel en dat beide materialen 100% kunnen worden gerecycled voor nieuwe meubels. De duurzame RUM stoel is vriendelijk, comfortabel en praktisch, geschikt voor gebruik in bedrijven en openbare ruimte. De afmetingen zijn breedte 46 cm, zithoogte 47 cm en zitdiepte 43 cm.

Beide bedrijven maken niet alleen meubelen maar ze nemen ook de verantwoordelijkheid voor de grondstoffen en sluiten hiermee de kringloop. Alle meubelen kunnen aan het einde van de gebruiksduur weer worden ingeleverd. De klant ontvangt de grondstofwaarde retour bij inlevering waarna de meubelen worden omgezet tot nieuwe grondstof.

Meer informatie:
Triboo
085 025 0063
[email protected]
www.triboo.nl

Publicatiedatum: